Sammenligner vi med lista i fjor på samme tiden, så var det meldt inn 16 mjøsørret over fem kilo og sju mjøsørret over seks kilo.

Det er ikke mange år med så mange storørret meldt inn. Sjekker vi listene fra midt i juni fra 2010 og fram til i dag, så er det bare en sesong som er like bra, faktisk bedre, enn årets: I 2015 var 29 mjøsørret over fem kilo og 18 mjøsørret over seks kilo meldt inn i midten av juni.

Få i 2010

2010 ble også et år med svært få innmeldte stor ørret til fiskekonkurransen i Hamar Arbeiderblad om vi sjekker listene midt i juni: 14 mjøsørret over fem kilo.

Selvsagt kan det være slik at færre melder inn fisk et og annet år, men deltakelsen i fiskekonkurransen i Hamar Arbeiderblad er stabilt bra. Slik gir også innmeldingen av storfisk et noenlunde bilde av hva slags type sesong vi snakker om – og 2017 er definitivt er år med mange store ørret tatt i Mjøsa.

Espa-gutta

I disse dager er det gutta fra Espa som har meldt seg inn på lista. Forrige uke var det Magnar Westby med en flott ørret på 7,2 kilo, tatt i Mjøsa utenfor «Bolleland». Denne uka har en ny kar fra Espa meldt seg på. Henry Støen fra Espa har meldt inn en flott ørret på 5,5 kilo tatt sør for Helgøya.

En annen luring, Tore Finberg fra Ridabu tok en fin ørret på 4,6 kilo langs Stangelandet 14. juni, han har en rugg inne på lista fra før.

Gjedda hogger

Sjekk også gjeddelista. Her topper Øystein Vinjusveen fra Moelv med ei gjedde på nærmere 15 kilo, tatt ved Mjøsbrua. Men også Kent Evenrud fra Ottestad har meldt inn flere store gjedder, den største på nærmere 12 kilo.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.