Sammenligner vi med lista i fjor på samme tiden, så var det meldt inn 16 mjøsørret over fem kilo og sju mjøsørret over seks kilo.

Det er ikke mange år med så mange storørret meldt inn. Sjekker vi listene fra midt i juni fra 2010 og fram til i dag, så er det bare en sesong som er like bra, faktisk bedre, enn årets: I 2015 var 29 mjøsørret over fem kilo og 18 mjøsørret over seks kilo meldt inn i midten av juni.

Få i 2010

2010 ble også et år med svært få innmeldte stor ørret til fiskekonkurransen i Hamar Arbeiderblad om vi sjekker listene midt i juni: 14 mjøsørret over fem kilo.

Selvsagt kan det være slik at færre melder inn fisk et og annet år, men deltakelsen i fiskekonkurransen i Hamar Arbeiderblad er stabilt bra. Slik gir også innmeldingen av storfisk et noenlunde bilde av hva slags type sesong vi snakker om – og 2017 er definitivt er år med mange store ørret tatt i Mjøsa.

Espa-gutta

I disse dager er det gutta fra Espa som har meldt seg inn på lista. Forrige uke var det Magnar Westby med en flott ørret på 7,2 kilo, tatt i Mjøsa utenfor «Bolleland». Denne uka har en ny kar fra Espa meldt seg på. Henry Støen fra Espa har meldt inn en flott ørret på 5,5 kilo tatt sør for Helgøya.

En annen luring, Tore Finberg fra Ridabu tok en fin ørret på 4,6 kilo langs Stangelandet 14. juni, han har en rugg inne på lista fra før.

Gjedda hogger

Sjekk også gjeddelista. Her topper Øystein Vinjusveen fra Moelv med ei gjedde på nærmere 15 kilo, tatt ved Mjøsbrua. Men også Kent Evenrud fra Ottestad har meldt inn flere store gjedder, den største på nærmere 12 kilo.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00