Og Kent vet, altså, han tok femti abbor på to og en halv time her om kvelden – i Mjøsa utenfor Hamar. «Halvparten av dem over 0,5 kilo», skriver Kent i en epost – og han legger til at han tok alle på kvelden. Den største var på over kilo’n.

Abboren biter også i Rokosjøen, hvor både Andreas Stensåsen Finstad og August Elisenberg Palerud har meldt inn abbor – og det har også Stian Falch fra Stavsjø som tok en abbor på kilo’n utenfor stupetårnet på Tingnes.

Den største så langt har Kristoffer Emilsen fra Hamar tatt: 1,6 kilo, tatt på Skibladnerbrygga i Hamar.

Men den aller største, tatt av en sportsfisker, er vel fortsatt abboren på 3,17 kilo, tatt av Knut Erik Berg fra Hamar grytidlig 28. mai 1965 på Tjuvholmen. Den abboren var 62 centimeter lang, og siden den gang var vel ingen hørt om noen større tatt i Norge.

Fisken ble veid inn hos Knutstad og Holen, det ble til og med diskutert om det var verdensrekord, men det var det ikke, men størst i Norge – og Knut Erik Berg fikk et gavekort på 500,- fra ABU som premie – og diplom på veggen.

Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.