Snu måtte de også selv gjøre, for bommen var låst.

Det var planer om å lagre spesialavfall i de nedlagte gruvene, og miljøkampen var i gang over hele landet.

Dette bildet sto på forsiden av HA, og nærmere tusen mennesker fra hele landet møtte opp på Dovre-treffen den gangen. De aller fleste var tilreisende, og lokalbefolkningen holdt seg stort sett hjemme. Det vrimlet av kjendiser på Hjerkinn både lørdag og søndag den helga i 1992.

Terje Tysland og Åge Aleksandersen sørget for utekonsert, og Jon Michelet leste fra «Peer Gynt» og sammenlignet Thorbjørn Berntsen med Peer Gynt. Den største kjendisen i denne sammenhengen var utvilsomt lederen i Naturvernforbundet, Dag Hareide. Aksjonistene fikk medhold i sine synspunkter, og lageret av spesialavfall ble aldri plassert på Dovre.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.