I det nye klubbhuset på Briskeby står to pokaler: Opprykk fra PostNord-ligaen 2017 og opprykk fra OBOS-ligaen 2021. Disse får i disse dager selskap av pokalen for rekruttenes opprykk fra 4. til 3. divisjon – Norsk Tipping-ligaen.

De som husker vet at HamKam i 2014 (det er bare 8 år siden….) lå med brukket rygg på konkursens rand. Helt ute på kanten.

Mange mente at dette også var slutten for det HamKam vi har kjent siden slutten av 60-tallet; en tradisjonsrik klubb med lite å vise til, men like fullt en toppklubb i norsk fotball flere år enn det motsatte. HamKam skulle aldri vende tilbake til fotballtoppen mente de skråsikre.

Siden den tid har klubben sakte men sikkert krabbet ut av kjelleren på Briskeby, samlet alle gode krefter, og gjennomført en stille gjenreisning i ly av sportslig framgang for A-laget. En toppklubb er så mye mer enn gutta på banen.

I kulissene på Briskeby er samlet en administrasjon og et støtteapparat omfattende både Elite og Yngres som har opparbeidet høy status og god Akademiklassifisering som betyr systematisk lag- og spillerutvikling til beste for klubbens framtid.

Nye ansettelser gjøres og mannskapet styrkes. Gjennom samarbeidet med klubbene i regionen er HamKam igjen klubben å samle seg om som regionens og Innlandets fremste hvor talentene vi har i regionen kan utvikle seg og bli både eliteseriespillere og landslagsspillere.

HamKam har nå mange spillere på aldersbestemte landslag samtidig som A-laget er godt besatt med unge gutter fra vårt område.

Neste år spiller rekruttene på nivå 3 – PostNord – og det er ikke lenger grunn til at spillere i utvikling må på utlån til klubber på dette nivået. Endelig er også kvinnefotballen på plass i HamKam-sfæren hvor laget HamKam Kvinner Elite er etablert og skal spille i grønt og hvitt på Briskeby fra sesongen 2023.

Gjennom samarbeidet med klubbene i regionen er HamKam igjen klubben å samle seg om som regionens og Innlandets fremste hvor talentene vi har i regionen kan utvikle seg og bli både eliteseriespillere og landslagsspillere.

Per Gustavsen, Ottestad

Vi skal heller ikke glemme Gatelaget som på nyåret endelig reiser på treningsleir til Tyrkia. Jentene og gutta i denne gjengen blir mer og mer synlig i miljøet på Briskeby og tar sin tørn i både egen aktivitet og med dugnadsarbeid i klubbhus og klubb.

Briskeby som kommunal eiendom bygges nå endelig videre med nye tribuner med bedre faciliteter, bedre lys og avsatt plass for flere garderober og lager, noe som sakte men sikkert gjør Briskeby til et bedre og mer komplett anlegg gitt at nødvendig kommunalt vedlikehold klarer å holde tritt.

Dette er HamKams hjem og et viktig samlingspunkt. Samtidig gir dette bedre opplevelser for publikum i årene som kommer.

Publikum har vendt tilbake og støtter opp om kameratene på en måte som en må mange år tilbake for å oppleve. Bandens tilstedeværelse i Sandefjord er et godt bilde på interessen rundt Kamma. Et grønt og hvitt publikum på Briskeby viser også stor identitet. Mange vil være kamerat…

At banen allerede nå legges om igjen våren 2023 bøter på overforbruket av Briskeby som et bredde-anlegg hvor også barn og unge har sin tumleplass i stort antall. Det gir samtidig bedre baneforhold for alle brukere, fra elite til de minste og bør minne enkelte om at Briskeby kanskje er mer enn breddeanlegg enn et eliteanlegg til hverdags.

Eliteseriekontrakten for 2023 er sikret og gir et solid fundament for å fortsette arbeidet med å bygge HamKam som lag og klubb videre til gamle høyder og høyere.

Det har lenge vært et ønske om stabile arbeidsforhold for et eliteserielag på Hamar. Byggearbeidet kan nå fortsette. Det er mange som vil gratulere med «job well done» og som ønsker lykke til videre.