Jeg med flere fra Norge var til stede når våre curlingmenn kjempet seg til en 5. plass i VM i Canada i påsken i år.

Flere med meg er overrasket over hvor dårlig dekningen av dette mesterskapet har vært, både i nasjonale og lokale medier, det til tross for at det unge norske laget kom seg til sluttspill, etter å ha blitt nr 10 i samme mesterskap i 2022. Curling i Canada er stort.

Da vårt landslag vant over Canada på hjemmebane i deres eget VM, gikk klappsalvene fra 6.000 tilskuere over til et langtrukket ååååååh og stillhet, da det viste seg at deres avgjørende stein gikk for langt.

Det samme skjedde da Niklas Edin satte sin kunststein for å få ekstraomgang, likevel tapte det svenske herrelaget mot Norge.

Det norske laget består av fire unge menn som representerer Trondheim, men kommer fra hhv Stange, Oppdal og Asker. Disse gutta har fått dekket reise og opphold fra Norges Curlingforbund, men har tatt seg fri fra respektive jobber og studier for å representere Norge.

I VM har de kjempet mot profesjonelle spillere fra hele verden, altsålønnede spillere. Noen av spillerne er for eksempel ansatt i Forsvaret i respektive land og får lønn derfra for å spille curling.

I Canada oppfattet vi stor beundring og forundring over at det norske laget hevder seg så godt med de vilkårene de har for å drive idrett i verdenstoppen.

Jeg er fotballinteressert, jeg er interessert i ishockey og følger Hamkam og Storhamar med hjertet. Men når vi har med en ung mann fra Hedmarken som spiller curling og representer Norge i VM i Canada og det ikke er nevnt med en liten setning engang, da skjønner jeg svært lite.

Det er ikke bare curling som blir oversett, men jeg representerer den idretten og ønsker å sette fokus på dårlig dekning når våre amatører kjemper i 10 dager mot verdens beste landslag.

Til orientering så er det norske laget, team Ramsfjell, nå ranket på 9. plass i verden av alle klubblag. Denne sesongen har de klatret 17 plasser, fra 26. til 9. plass.

Bare det er en stor nyhet, spør du meg.