For de som håpet på at første vårmåned mars betydde litt varmere temperaturer, har meteorologene en nedslående melding. Nå i vinterferien får vi fint vær, men så snur det om.

– Denne uka blir det mye pent vær. Ikke bare sol, men også noe lettskyet, sier vakthavende meteorolog Martin Granerud til OA.

Lange perioder med sol

Han forklarer at været resten av uka er preget av et høytrykk over Storbritannia, som styrer det dårlige været nordover. Sør for Stad og Dovre vil det likevel være stabilt vær med vestlig bris.

– Det vil bli lange perioder med sol, men det blir relativt stor forskjell på natt og dagtemperaturene, noe som er ganske vanlig på denne årstiden, sier Granerud.

Dagtemperaturene kan komme opp mot seks plussgrader mange steder.

Ned mot 15 minus

– Fredagen er nok den dagen med minst sol ellers vil godværet holde kanskje til og med søndag, sier Granerud.

Over helga derimot er prognosene noe mer usikre, men peker mot at vi får inn atskillig kaldere luft og mindre sol.

– Det er det samme høytrykket over Storbritannia som setter opp et nordavindsfelt som gjør at vi får arktiske luftmasser strømmende over hele landet. Da kan vi få nattetemperaturer ned mot 10–15 minus på nettene og også kuldegrader på dagtid. Det kan trolig også bli noe snø til uka, men her er det litt store usikkerheter ennå, sier Granerud.

Mye nordlys

Været som er nå, med klarvær om kvelden og natta, gjorde sitt til at nordlyset inntok store deler av Sør-Norge mandag - også på Hedmarken.

Mange sendte bilder av det vakre himmelfenomenet til HA, og bildene kan du se nederst i saken.

Det er også ventet nordlys tirsdag, så det er fortsatt muligheter til å få det med seg.

Bildeserie

Nordlyset danset over Hedmarken – se lesernes egne bilder her