Kristin K. Due Bergseth, stipendiat ved Høgskolen i Innlandet starter med å slå fast at jeg bare er opptatt av meg selv når jeg slår alarm om barnas fallende og manglende leseferdigheter (HA 13.9.). Dette er jo en kjent hersketeknikk og ad hominem. Man går løs på kvinnen istedenfor å diskutere selve saken.

Les også

Er mer opptatt av å kritisere andre og å få oppmerksomhet rundt seg selv

Man kan også lure på hvem som egentlig er mest opptatt av å fremme seg selv og ta andre? Pedagogikk-stipendiaten selv er jo mest opptatt av å fortelle om sin egen forskning og formidle hvor utrolig dyktig hun er. Men hun unnlater å nevne at hun i sin forskning har intervjuet fire (4!) barn, ifølge nettsidene til Høgskolen i Innlandet. En kvalitativ studie av hele FIRE (4!) førsteklassinger, altså. Og med det pusleriet får man altså en doktorgrad i pedagogikk?

Due Bergseth skriver videre om det fæle presset om å lese. Det er så stort at "mange av dem etter kun noen måneder på skolen har mistet all motivasjon for å delta i skolehverdagen." Hvor mange av de fire er det snakk om, Due Bergseth? Én blir jo 25 prosent.