Nylig vant han sitt første UCI-ritt, da Uno-X-rytteren vant Sundvollen Grand Prix.

Ådne Holter startet Tour of Norway med å bli nummer fire på tempoprologen opp Fløyen. Den prestasjonen imponerte mange i sykkelverden.

– Det var ikke den rytteren vi trodde skulle være beste nordmann, sa TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad.

Det var en knallsterk start av 22-åringen, som bare har kjørt på videre – med offensiv stil.

Ådne Holter ble nummer sju sammenlagt i Tour de Norway, og med det beste nordmann. Det var sterk internasjonal deltakelse i dette rittet.

Han var med hovedfeltet inn søndag.

Ben Tulett fra Storbritannia vant sammenlagt. Holter var 31 sekunder bak.

Fra hjelperytter til sammenlagtrytter

Ådne Holter sa dette til HA-sporten etter rittet:

– Prologen ble litt over det jeg trodde. Jeg visste at den passet meg bra, men en fjerdeplass der var utrolig moro. Det var mange gode ryttere med her, sier Ådne Holter.

Han fortsetter:

– Det ble fokus på å gjøre det så bra som mulig sammenlagt etter prologen, og det var litt utenfor planen. For planen var å være hjelperytter her. Det var utrolig moro å kjøre om en topp-ti plassering sammenlagt. Det er ikke hverdagskost, sier 22-åringen.

Nå blir det ritt i Frankrike etter hvert.

– Jeg drar til Frankrike om to uker for å kjøre ritt. Og så er det NM. Etter det er det en liten pause. Tour de France er nok for tøft for meg nå. Vi har mange gode, men det er et fint mål på sikt, sier Ådne Holter.

Alexander Kristoff vant

Ådne Holters lagkamerat, Alexander Kristoff, fikk en etterlengtet seier på den siste etappen av Tour of Norway – på hjemmebane.

– Det var veldig jevnt. Vi fikk den lange veien til mål i tillegg til sidevind, så det var veldig jevnt med DSM der. Det er stort for meg, jeg har ikke vunnet så mye i år, sa Kristoff til TV 2 etter målgang.

Seieren var hans andre for året som Uno-X-rytter. Kristoff har i alt vunnet avslutningsetappen i enten Tour of Norway eller Tour des Fjords fem ganger. Triumfen var hans 88. i karrieren.

Etter målgang dediserte Kristoff seieren til Johan Kaggestad for det han har gjort for sykkelsporten.

– Johan, denne seieren er til ære for deg.

– Denne her har vi kjempet for. Det er utrolig stas at laget gjør det de gjør i dag, sa Uno-X-sjef Jens Haugland etter etappen.

– Betyr veldig mye

– Det betyr veldig mye. Vi er på hjemmebane og har ønsket å gjøre det bra her. Vi skal være fornøyd med det vi har fått til, mente lagkamerat Rasmus Tiller.

Det var som nevnt briten Ben Tulett (Ineos) som vant rittet sammenlagt med fem sekunder ned til lagkamerat Magnus Sheffield. Thibau Nys (Trek) ble nummer tre.

Langs de flate kystveiene ble det nervøsitet i feltet da vinden begynte å gjøre seg tellende. Hastigheten ble skrudd opp, men feltet unngikk å bli delt opp. Det var først på den andre av tre turer opp Grisabakken det ble en ordentlig splitt, men inn på sisterunden samlet det seg på nytt.

På den siste av tre runder opp den stupbratte bakken var det Tulett som ledet an. Mike Teunissen (Intermarché) prøvde seg, men briten greide å hente inn nederlenderen i front. Feltet samlet seg igjen, og etappen ble altså avgjort i et spurtoppgjør.