I går sang de for en fullsatt aula i Hedmarksmuseet, og i kveld skal koret ta imot Hedmarksprisen 2013, kulturprisen for de fire kommunene Hamar, Stange, Ringsaker og Løten.
- Da vi hørte at vi skulle få prisen, ble vi veldig glade. Det var ingen som hadde trodd at det var vi som skulle få den, sier Stinius Kristoffersen.
- Det er en stor ære å bli satt pris på, både Anders Baasmo Christiansen, og vår tidligere dirigent Erland Dalen har fått den før, sier Kristian Imingen Skjellet.
- Og Tone Østli, min sanglærer, tilføyer Liss Therese Solbakken.
- Kanskje det gjør at vi blir kjent utover kormiljøet, sier hun.

Øver to ganger i uka

Det ble selvsagt kake på første øvelsen etter bekjentgjøringen.
- Vi var nok veldig giret den kvelden, minnes Liss. Men:
- Først og fremst motiverer det, sier Emilie Ruud Skjeseth.
De blir slettes ikke stresset av en full sal, det gjør det hele bare enda mer gøy. De synes det er like artig å bli gjenkjent utenfor koret, og de regner med at akkurat det blir det mer av nå. Men de møter fremdeles folk som stusser på at de synger i kor.
- Når vi forteller at vi er det koret som vant en NM-gull, to EM-gull, og to VM-gull så måper de, før de begynner å lete på YouTube, forteller Kristian.
Koret øver to ganger i uka. Fordi, som dirigent Thomas Caplin sier; hvis man har tid til to-tre fotballtreninger da har man jo like mye tid til kor. Han får stort bifall fra salen.
- Jeg har blitt bedre til å prioritere, særlig da jeg begynte på Høgskolen, forteller Emilie.
- Å synge i kor gir mye energi og overskudd, så to ganger i uka er ingen oppofring, sier Liss.
- Det er tvert imot et fristed i hverdagen, ifølge Kristian.

Tok salen med storm

Konserten i går var ett gedigent høydepunkt. Koret er flinke på mange plan. De kan sin sangteknikk, og stråler av overskudd. De smiler, gjør akkurat passe mye regi, dyrker sine egne hjelpedirigenter, arrangerer låter, synger solistinnslag. De gir av seg selv. De klarer å gjøre enkle arrangementer livlige, og hiver seg på det ekstreme: 14-stemt korsang av høyt internasjonalt nivå. For et kor!
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.