Jeg forstår godt at Terje Berg ikke vil ha all trafikken tilbake i Grønnegata. Poenget med å redusere antall privatbiler i Strandgata er selvsagt ikke å flytte støyen, støvet og forurensningen et annet sted, men å redusere den totale belastningen på sentrum. Da Strandgata ble planlagt som miljøgate var utgangspunktet at folk skulle velge bort bil til fordel for buss og sykkel. Det har vi ikke lyktes godt nok med.

Rødt foreslår å redusere prisen på bybussene til 10 kroner turen hele året. I 2020 kommer det elektriske bybusser, da må vi legge til rette slik at de blir brukt av folk på vei til jobb, skole og fritidsaktiviteter og når de skal ut på byen.

Han har helt rett i at Rødt står for at vi alle skal dele på både goder og byrder i samfunnet. Vi tror at med mindre biler blir det enklere å tilrettelegge for syklende og gående og vi får en triveligere by. Jeg ser for meg Sommerbyen Hamar med et yrende liv i gågata, uteservering på plass på Triangelen, en levende Strandgate med enda flere unger som leker i parken, gatekonserter, utstillinger, handel og aktiviteter for og med alle. Bilene står igjen utenfor bykjernen og folk henger ut av vinduene og snakker med hverandre.

Dersom de av oss som kan, lar bilen stå, vil de som må bruke bil få det lettere. Hedmark trafikk sitt slagord «Buss når du kan, bil når du må», synliggjør hvordan Rødt tenker.

Det er flott at Terje Berg er enig med Rødt i hvordan helsetilbudet skal være, og vi er enige om hvordan sentrum bør fungere også. Forskjellen er at vi tror det må gjøres noe nå. Vi vil at flere skal bo i sentrum, særlig barnefamilier. Vi må alle gjøre en innsats for å få det triveligere. Måten han har tatt vare på og bruker eiendommen sin i Grønnegata er et godt eksempel.

Hamar er en flott by, og den vil bli bedre og mer funksjonell med mindre privatbiler. Så kan vi besøke hverandres bakgårder og snakke om hva mer vi skal gjøre for byen vår og ikke minst om hvordan vi kan støtte opp om ungdommens klimaengasjement.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.