I Nationen 26. juli har ledere i Naturvernforbundet i Hedmark Thomas Cottis og Silje Ask innlegget «Hvordan leve med ulv?».

Det viktigste budskapet er at ulven skal bestemme levemåten for folk i bygdenorge.

Vi skal innrette vår hverdag etter hvor mye ulv vi har i våre nærområder. Sauebøndene i de mest ulvebefengte områdene må finne seg noe annet å gjøre.

Og argumenter som at «hvis vi skyter ut etablerte ulvestammer, som det blir hevdet at virker som demning mot svenske streifulver, vil vi erfare at det vi har opplevd hittil av dyretragedier er bare bagateller mot hva som vil skje hvis denne demningen tas bort og svenske streifulver fritt kan fosse fram».

Er det virkelig noen som tror på slik nonsens?

Dette er argumenter som disse statslønnede naturvernerne og forskerne, som bl.a. Petter Vabakken, prøver å innbille befolkningen.

Skal man leve etter hva Cottis/Ask bringer til torgs er det viktigere å ta vare på rovdyrene enn livsviktige matprodusenter. Disse må innrette seg etter hvor mye ulv det til enhver tid det er i deres nærområder. Ulven er mye viktigere enn etablerte næringer som produserer mat.

I siste avsnitt i Cottis/Asks innlegg skriver de at «Det er et nasjonalt ansvar å ta vare på truede dyrearter – og det er naturlig at staten gir økonomisk støtte som en belønning for at kommunene tar vare på ulven».

Er det ikke snart på tide at det norske folk får presentert hvor mye rovviltforvaltningen koster norske skattebetalere hvert år?

Slik kan altså de som ynder å kalle Norge et av verdens rikeste å beste land å bo i, skalte og valte med landets ressurser mens store mengder mennesker dør av sult i mange land.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.