«Når guttungen fyller 18, kjører vi ham bare ned på NAV-kontoret. Da får de ta ansvar for’n.»

Fullt så ille som i sitatet, er det nok ikke. Det er imidlertid slik at gode holdninger til skole og utdanning, gode holdninger til arbeid og det å delta i samfunnet – det går i arv. Forsking og statistikk fra SSB viser at foreldres utdanningsnivå har direkte påvirkning på barnas grunnskolepoeng, og slik også gjenspeiles i barnas utdanningsvalg, og at barn av foreldre som står utenfor arbeidslivet har større sannsynlighet for selv å havne utenfor. At den sosiale arven står så sterkt, stiller høye krav til oss som foreldre, lærere, trenere, arbeidstakere og lokalsamfunn; vi må sammen bidra til å skape en enda sterkere kultur for arbeid i vårt fylke.

I 2012 ble begrepet «å nave» kåret til årets nyord av Norsk Språkråd. Ordet beskriver det å bevisst velge å motta passive stønader fra Nav framfor utdanning og jobb. Og det oppsto i Hedmark. Nettopp det er muligens betegnende for en (u)kultur som har vært rådende i deler av fylket. Det har vært sosialt akseptabelt å velge bort arbeid, og ikke aktivt delta.

Heldigvis ser vi at kulturen er i ferd med å endre seg, og at det har skjedd positive endringer de senere årene. Arbeidsledigheten er svært lav i Hedmark. Både grunnskolepoeng og utdanningsnivå er i gledelig utvikling. Dette er bra, og det er stadig mindre grunn til at «naving» skal forbindes særlig med Hedmark. Det er likevel fortsatt behov for at arbeidsgivere, bedrifter og vi som lokalsamfunn, bidrar til å fremme betydningen av kompetanse og betydningen av det å stå i jobb.

Vi vet at arbeid er godt for helsa. Dyktige arbeidsgivere skaper sammen med sine medarbeidere arbeidsplasser som fungerer helsefremmende. Det skjer gjennom en god balanse mellom utfordring og mestring, autonomi, tillit og ansvar, og tilhørighet i et inkluderende arbeidsfellesskap.

En del mennesker i Hedmark står utenfor arbeidslivet, gjerne med bakgrunn i ulike fysiske og psykiske helseutfordringer. Det ser vi blant annet ved at vi i Nav ved utgangen av september 2016 har registrert 5.027 mottakere av arbeidsavklaringspenger og 16.298 (tall fra juni) mottakere av uføretrygd.

For en stor andel av disse ville det være helsebringende å få muligheten til å jobbe; stadig flere leger og arbeidslivsforskere forteller oss for eksempel at når det gjelder psykiske lidelser kan arbeid være den beste medisinen. Noen faktorer må være på plass og mange aktører må jobbe sammen for at vi skal få til nettopp dét. Det er nødvendig med inkluderende, bevisste arbeidsgivere som åpner døra og gir folk en mulighet, til tross for utfordringene den enkelte har. Det er nødvendig med et løsningsorientert og kompetent NAV, og – viktigst – det er nødvendig at vi framsnakker jobb, og sammen bygger en solid og sterk kultur for arbeid i Hedmark.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.