Om vi får universitetsstatus, vil det være noe av det mest betydningsfulle som har skjedd i vår region på flere tiår. På høgskolen er vi klare til å ta steget opp i eliteserien.

Denne uken var det statlige akkrediteringsorganet Nasjonalt organ for kvalitet i utdanninga (NOKUT) på besøk hos Høgskolen

Visjonen for fusjonen i januar 2018 mellom de to gamle høgskolene i Lillehammer og Hedmark var «sterkere sammen». 20 måneder etterpå fremstår vi som nettopp det; sterkere og mer robust.

At vi gjør det er også helt sentralt med hensyn til universitetssøknaden som behandles nå.

Ett viktig svar på om vi lykkes fikk vi allerede på forsommeren. Da fikk høgskolen applaus fra NOKUT for sitt arbeid med kvalitet i utdanningen.

At vårt nye, felles kvalitetssystem passerte NOKUTs tilsyn uten en eneste anmerkning, er et håndfast bevis på at fusjonen er vellykket og svært viktig for behandlingen av universitetssøknaden.

På fakultetsnivå har vi raskt sett konkrete resultater av blant annet større og mer robuste fagmiljøer. Etter fusjonen var Handelshøgskolen Innlandet en helt ny konstruksjon med totalt 180 medarbeidere og om lag 5800 studenter. I januar 2019 ble også Østlandsforskning del av fakultetet.

Fusjonen har gitt oss betydelig større tilgang til dyktige ressurser som gjør at vi raskere kan tilpasse oss omgivelsenes behov.

Ett eksempel er utviklingen av «digitaliseringsskolen».

Sammen med Senter for livslang næring ved Høgskolen og Lillehammer Næringsforening, utvikler vi tilbud for offentlige og private virksomheter innenfor digitalisering.

Ekstern finansiering og flere kompetente fagressurser gjør etableringen mulig og om få måneder vil digitaliseringsskolen være et nytt tilbud som imøtekommer et stort behov hos næringslivet lokalt, regionalt og nasjonalt i en ny digital tidsalder.

Et annet eksempel på synergier fra fusjonen er fakultetets satsninger knyttet mot det grønne skiftet.

Gjennom et samarbeid med Høgskolestiftelsen på Kongsvinger og Klosser Innovasjon har vi allerede lansert nye studier innenfor dette området.

Ressursene for å drifte slike utdanninger henter vi innenfor en større faglig gruppering, eksempelvis miljø psykologer fra tidligere Høgskolen i Lillehammer, og regnskapsekspertise fra tidligere Høgskolen i Hedmark.

Storsatsningen kommer høsten 2020, med etablering av større utdanninger innenfor bærekraft og økonomi på Kongsvinger. Det hadde ikke vært mulig uten større og mere robuste fagmiljøer.

Og takket være betydelig økonomisk støtte fra Sparebankstiftelsen Hedmark og Hedmark fylkeskommune styrker vi nå kompetansen ytterligere innenfor dette svært fremtidsrettede området.

Dette er bare to eksempler på satsninger som har blitt muliggjort av fusjonen i 2018.

I vegen mot universitet opplever vi at næringslivet i regionen heier på oss.

Det siste er at Sparebankstiftelsen Hedmark ønsker å gå inn med nærmere en milliard kroner knyttet til opprettelsen av tre forskningsparker, i partnerskap med Høgskolen.

Dette er svært gledelig og viser tydelig at omgivelsene ønsker oss en plass i eliteserien.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.