I egenskap av medlem fikk jeg nylig brev fra fylkesstyret i Pensjonistpartiet med opplysninger om en del særordninger partiene på Stortinget har vedtatt for pensjonister. Disse er verre enn jeg tidligere visste om. Selvfølgelig var jeg klar over at pensjonistene er fratatt forhandlingsretten om pensjoner, og at den vedtatte indekseringen reduserer pensjonene år etter år, men andre særordninger hadde jeg liten greie på.

I dette brevet nevnes følgende: 1. Reduksjon av maksimalt minstefradrag fra 95.000 til 75.000 kroner. 2. Bortfall av alderdomsfradraget på 19.000 kroner. 3. Økt trygdeavgift fra tre prosent til 5,1 prosent (Yrkesaktive betaler 3.4 prosent). 4. Bortfall av særfradrag for store sykdomsutgifter som var på minimum 9.180 kroner. 5. Eiendomsskatten innføres i stadig flere kommuner og rammer pensjonistene sterkt.

Pensjonistpartiet synes ikke dette er rettferdig og vil kjempe med nebb og klør mot at dette får festet seg i fremtiden. Hvis pensjonistene innser alvoret og møter fram på valgdagen, vil denne kampen lykkes.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.