Vi i Senterpartiet er også stolte over alt som går godt i Ringsaker, og vil jobbe målretta for vekst og utvikling til det bedre. Vi tror imidlertid at det vil være vanskelig å målene vi setter, uten å erkjenne at vi kan bli bedre.

For limet i Steen og Strands glansbilder holder ikke. Det er helt riktig at vi gjør et «byks» i kommune-NM - fra 126.plass i fjor, til 110.plass i år. Hvor mange byks som gjenstår før vi er på nivå med naboene nevnes ikke. Gjøviks 72.plass, Lillehammers 42.plass, og Hamars 24.plass.

På en del områder er vi faktisk ikke fremst i Innlandet ennå. Vi har mye å strekke oss etter, kanskje til og med noe å lære?

Les Anita Ihle Steens og Jørn Strands innlegg her.

Apropos rangeringer. I Kommunal Rapports kommunebarometer er vi på 322. plass på pleie og omsorg, og 335. plass på helse. Sistnevnte områder «fokuserer vi på», i følge ordfører og rådmann. I realiteten kuttes tre millioner i pleie og omsorg fra 2019.

Ringsaker har befolkningsvekst, og vekststrategien er grunnen, ifølge ordfører og rådmann. Noe dokumentasjon på forholdet oppgis ikke.

Hvilke resultater har massiv satsing på markedsføring og omdømmefremmende tiltak gitt? Hvilke motiver har de som flytter hit?

Vi har ved gjentatte anledninger etterspurt denne informasjonen, som bør være både mulig og nødvendig å oppdrive. Spesielt om man skal forsvare videre satsing i samme spor.

Er ikke visjon og strategi en politisk oppgave? Ordfører og rådmann strør godt med sukker på, når de i fellesskap legger føringer for framtidige visjoner og strategier. Det har en bismak.

For er ikke dette en politisk oppgave, hvis myndighet ligger hos 41 valgte kommunestyrerepresentanter? Det er spesielt påfallende at utspillet kommer nettopp nå, når visjoner og strategier snart skal opp til politisk behandling.

Gjennom tre år i kommunestyret har vi opplevd at makt delegeres fra kommunestyre til rådmann. At store saker – som bassengleie til en halv milliard – stresses gjennom fordi «det haster». At ordfører og rådmann i tospann forskutterer utfallet av politiske saker i media, før de har blitt behandlet.

Derfor er det heller ikke overraskende at Steen og Strand vil «fokusere mer på målet og mindre på detaljstyring og regler». Det høres da egentlig bra ut?

Vi i Senterpartiet vil prioritere nødvendige satsinger innen skole, pleie og omsorg, legge tydelige føringer for en bærekraftig vekst og utvikling i hele Ringsaker, og jobbe for å styrke lokaldemokratiet vårt.

Da mener vi Ringsaker vil bli et bedre sted å bo.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.