I forbindelse med WWFs rettsak mot staten, som HA hadde stort oppslag om 25. april, kan en lese: «WWF mener blant annet at vedtaket om å skyte 28 ulver ulver strider mot Bernkonvensjonen, og vil bruke rettsaken til å stanse framtidig lisensfelleing.» Også her henvises det til Bernkonvensjonen som de tydeligvis mener er den øverste myndighet over ulven i Norge. Men man må jo gå ut fra at en som var med og forhandlet fram denne konvensjonen har førstehånds kjennskap til hva den sier om en levedyktig bestand av ulv i Norge. Jeg sikter her til Ekspedisjonssjef Erik Lykke og hva han uttalte til Aftenposten 30. januar 2004.

HAs oppslag om ulverettssaken 25. april.

«Bernkonvensjonen, om beskyttelse av de truede artenes livsbetingelser, som undertegnede var med og forhandlet frem, sier at før myndighetene gjeninnfører en art, må de forsikre seg om at forholdene ligger til rette for dette. Biologisk sett gir det ingen mening å ha en målsetting om en levedyktig bestand av ulv i Norge.» Denne uttalelsen fra Erik Lykke kan hvem som helst søke opp på nettet.

På grunn av at WWF og andre ulvevennlige organisasjoner stadig henviser til våre forpliktelser i henhold til Bernkonvensjonen når det gjelder ulv, mener jeg det er viktig at avisene formidler ovenstående uttalelse fra Erik Lykke nå i forbindelse med ulverettsaken WWF har anlagt mot staten, så slike usanne påstander en gang for alle blir lagt døde.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.