Jeg kan skjønne at mennesker kan forske på ulverevir. Men det jeg ikke kan skjønne er at ulvene kan vite hvor grensen for ulvesone går.

Stein W Bie skriver i sitt leserinnlegg i HA, torsdag 6/7 at selv om man utrydder alle de fire store rovdyrene, vil det likevel bli borte 10. 000- 20.000 sauer på utmarksbeite hvert år. Men det herr Bie ikke skjønner er at veldig mange sauer kan bli utsatt for en grusom død etter at de har blitt jaget av rovdyr. Under slik flukt, over stokk og stein, gjennom krattskog og steinurer kan sauen brekke et eller flere bein, og blir da liggende hjelpeløs med store smerter og sulter i hjel, og etter en vill flukt fra rovdyret kan sauer få sprengte lunger, som også fører til den visse død.

Etter slike dødsfall som her ble nevnt, er det bare en full obduksjon som kan fastslå dødsårsaken. Hvem vil dekke utgiftene for å obdusere 110.000- 120.000 sauer?

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.