La meg oppsummere: «68 sau tatt i Hurdal», «20 sau tatt i Askim», «minst 16 dyr tatt på Toten», «68 sau drept på Gran Hadeland». Et sted skriver en fantasifull journalist at ulven ikke var norsk. Erna Solberg besøkte Hadeland. Hun forstår vel at det kan bli et problem i valgkampen med denne prinsippfaste statsråden sin.

Hvorfor skal vi ha ulv i Norge? Og hvorfor burets ulvejegere på Hedmarken inne? Jeg skjønner ikke hvilken nytte den gjør i det såkalte naturmangfoldet. Slipp disse ulvejegerne ut igjen av fengselet og la dem utrydde all ulv i Norge. Og kommer det en streifer fra Sverige eller andre steder som på Hadeland, så skyt den/dem også.

I gamle såkalte kristne kulturland som Sverige og Norge så en på det som et ideal å fjerne glupske destruktive rovdyr. Det var det også i Bibelsk tid. Så dukket alle disse romantiske ulvebiologene opp med sitt naturmangfold og helvete var løs blant sauene.

Det er snart ikke sauebønder igjen i Trysil, Engerdalen, Finnskogen osv. Jeg var på busstur gjennom Finnskogen forleden. Det er nesten ikke mennesker igjen der heller. Det meste var nedlagt på vakre Finnskogen og andre områder øst for Elverum. Gresset gror fortsatt og trygd er blitt levebrød.

Det samme gjelder i store deler av Trysil. Jeg har en bondevenn der oppe jeg plukker blåbær med i august. Der oppe er det også mye slutt på sauehold. Og min venn sier at han er så heldig at han har fått trygd. Så derfor kan han bo der etter å ha slaktet alle kuene. Jeg har ikke spurt han om han også hadde sauer. Vi kan ikke ha det slik verken i Hedmark eller andre steder i dette landet Trygve Slagsvold Veum. Så nå må du og dine sympatisører være kloke som slanger og enfoldig som duer. Vinn valget sammen med hvem du vil for meg. Men krev en ny ulvepolitikk.

Vi synger hver 17. mai: Ja, vi elsker dette landet. La oss føre en politikk som viser at vi elsker hele dette landet. Da må de romantiske biologene innen partiet venstre, miljøpartiet andre støttepartier av glupske rovdyr i Norge tas av de statlige lønningslistene i Oslo, Bergen og eller der de befinner seg. Pengene bør omprioriteres og danne grunnlag for at det går an å leve trygt av sau igjen og uten ulv.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00