I de senere årene er det to dyrearter som har begynt å etablere seg i Norge og som vi ikke ønsker. Det er mårhund og villsvin som det tilsynelatende er stor enighet om å prøve å utrydde. Hva med om ulven hadde vært en ny art på linje med disse? Mon tro om ikke den også var blitt uønsket?

Hvis menneskene ikke hadde grepet inn, ville naturen regulert bestanden av ulike dyrearter. Når vi hevder vår rett til å utnytte utmarka til beite for dyr som vi skal fø oss med, blir vi en del av det regulerende systemet. Da vil det naturlig gå ut over de artene vi konkurrerer med. Det er naturlig at det da blir store meningsforskjeller til de som gjerne vil at alle ville arter skal utfolde seg fritt.

Påstanden om at det vil være problem med innavl hvis vi ikke har en tilstrekkelig stor bestand av ulv synes overdrevet. Hvordan kan vi da forklare at ulvebestanden har tatt seg opp fra noen få eksemplarer for et par tiår siden til den bestanden vi har i dag? Det problemet må kunne utsettes til det blir mangel på ulv i Skandinavia. Ulven ser ikke landegrenser.

Et fåtall av ulike arter, gjør spenningen større ved å ferdes i naturen om en skulle være heldig å få en sjelden observasjon.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.