Mange skoleelever stresser over karakterer. Mange ungdommer føler presset fra foreldre for å vise at de gjør det bra på skolen. Blir presset for mye for noen? Er karakterer egentlig bra?

Les også: Herlighet og glede - men noe stemmer ikke

Jeg forstår at karakterer kan være veldig stressende for noen. Flere ungdommer liker ikke å få tilbake prøven, og se karakteren. Når man ser seg rundt i klasserommet begynner folk å spørre om hva du fikk. Er det egentlig greit?

Jeg synes man burde få bestemme selv om man vil si hva man fikk. Karakteren kan være bra selv om man ikke vil si det. Ungdommer trenger ikke nødvendigvis å ha press fra foreldre, men også venner og skolekamerater.

For dem som sliter litt med skolen er det ikke alltid like gøy å høre «jeg fikk en 5-er, men jeg kunne ha gjort bedre». Elever kan jobbe hardt og få en 3-er. Hvis du har gjort ditt beste på prøva, og føler at det kommer til å gå bra burde du ikke bry deg så mye om karakteren du får.

Betyr det at karakterer ikke er noe vits? Dette er et vanskelig tema for mange. Jeg selv er for karakterer. Det er fordi jeg mener at hvis du ikke bryr deg så mye om karakterer, men gjør ditt beste er det det viktigste.

Jeg synes karakterer kan være bra, fordi du kan jobbe deg oppover. Du kan se forbedringene du har gjort. Karakterer er en bra vurdering for fremtiden din. Hvilken type vurdering skulle man ha brukt hvis vi ikke hadde karakterer?

Husk at man må ikke bare se karakteren uten å lese tilbakemeldingen fra læreren. Jeg har noe å si til alle elever. Det du burde tenke når du skal øve til prøver er å si til deg selv: «Jeg gjør mitt beste på prøven og mer kan ingen forlange».

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.