I lørdagens HA leser jeg tre innlegg. «Senterpartiet best på forsvar og sikkerhet», «Forhåpentlig viktig øvelse på mange plan» og «Vil gjøre skade på folk og fe og miljø».

Jeg støtter fullt og helt Jon Glenn Robertsens innlegg, les det, her blottlegges våre myndigheters defensive forsvarspolitikk.

Neste innlegg tar også for seg viktige momenter som selvforsyning, og private beredskapslagre. Det er viktig å ha et lite reservelager av de ting det blir mangel på som for eksempel sanitetsutstyr, stearinlys, fyrstikker, parafin, en parafinlampe eller to, salt sukker og mel for å nevne noe.

Det siste er det «Internasjonal kvinneliga for fred og frihet» som står for. Det er en velkjent taktikk å stikke hodet langt ned i sanden og tro at da blir allting bra. Den virkelige verden er ikke sånn. Den er brutal, ta bare krigen i Bosnia, hva skjedde med de som overga seg uten kamp? Jo de ble brutalt henrettet og begravd i massegraver. Det å kalle en øvelse som har som formål å hjelpe Norge i en krigssituasjon for «krigslek» velger jeg å betrakte som et utslag av dårlig ordforråd. I samme innlegg ser jeg at man er bekymret for at øvelsen bidrar til økt spenning og militarisering av konflikten mellom Norge og Russland. Hva gjør vi den dagen det dukker opp identitetsløse soldater som tar over landet, plyndrer og voldtar, setter landet tilbake til 1950-tallet.

Hva skjedde med Arbeiderpartiets «brukne geværs politikk?» Jo, landet ble lagt åpent for en fiende som holdt nasjonen i sitt jerngrep i fem år, hvor parolen var «skutt blir den som» osv.

Jeg har respekt for folk som ønsker å leve i fred med sine naboer, men den freden skal tuftes på gjensidig respekt og ikke underdanighet, og man skal vite at hvis man prøver å tilegne seg sin nabo så skal det møtes med «sverd», men da må vi ha et sverd. (les forsvar).

Et gammelt ordtak sier: For å leve i fred må man være forberedt på krig.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.