«Han kom til sitt eget, og hans eget tok ikke i mot ham». Slik står det i Johannes 1.11. Det passer utrulig dårlig på det som skjedde i Brumunddal torsdag kveld 11. oktober 2018.

Thor Gotaas og våpendrager Oddvar Brå gjennomførte første etappe på sin, ifølge langrenn.com, mer enn 40 dager lange kåseristafett før jul. For «stinn brakke» i heimbygda demonstrerte Thor G. at han er en omtøkt kar i heimbygda. I et lokale som normalt kanskje kan romme 50, møtte det opp dobbelt så mange.

Det dreide seg sjølsagt om en presentasjon av hans siste bok om det nasjonale langrennsidolet Oddvar Brå. Og duoen sto overfor en gedigen utfordring. Gårsdagens mediaoverførte «oppstandelse» i Gyldendal forlag, midt i Oslo skal, ifølge seremonimester Cathrine Sandnes, savne sidestykke i forlagets historie. Når sist så vi 200 middelaldrende menn i autografkø , sågar ispedd noen kvinner i samme ærend? Dette er bestemt ikke dagligdags i de litterære kretser her i landet.

Men de fremmøtte brumunddølene kjente Thor igjen. De kjente igjen sin egen og en av tidas fremste dokumentarister. Og for det ble et heidundrades show det ble. Kanskje kunne det ligne neste program i NRK-serien Hjemmebane!

I etterkant sitter vi og lurer på hva Prøysen ville ha sagt til sin sambygding? Hvilken av visene ville passe: «Steinrøya neri bakken», «Tango for TV», «Å du gode sparegrisen min», «Olympiavise».. eller en av de mange andre.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.