Mye av argumentasjonen går i at bønder ikke passer dyra sine godt nok, ulven er ufarlig for mennesker, samt at de som lever av landbruk kan finne på noe annet. Jeg respekterer at folk mener noe annet i denne debatten en det jeg gjør, men jeg syns allikevel man skal tenke igjennom et par ting.

Er det greit å beskylde en hel gruppe mennesker som livnærer seg av dyrehold at de ikke gjør jobben sin med å passe på dyra? Jeg lurer på om de som skriver dette hadde syns det var greit om deres yrkesgruppe ble uthengt for å ikke gjøre jobben sin fra andre? Om man med hånden på hjertet kan si at det er greit syns jeg man skal fortsette å mene det, men om man ikke syns det så tenker jeg at man bør holde seg til andre argumenter for sitt syn. Samtidig gjør man mer eller mindre narr av folk som ikke føler seg trygge med ulv i nærheten. Er det legitimt å gjøre narr av folk som føler seg utrygge?

Som elgjeger har jeg opplevd å ha en hel ulveflokk i det terrenget som vi jakter i. Jeg kan for min del si at jeg hadde en uggen følelse hver eneste dag vi var ute i skogen når vi visste at ulvene var i nærheten. Ulven er ufarlig for mennesker ser jeg mange skriver, men jeg stiller store spørsmålstegn hvordan de kan vite det. Jeg har sett hva de kan utrette mot store dyr, så at de er helt ufarlige for mennesker tviler jeg sterkt på. Det skjer fra tid til annen at hunder dreper mennesker, og da blir det for meg noe naivt å tro at ikke ulv kan gjøre det samme. Håper naturligvis at det aldri kommer til å skje.

De som driver med dyr kan finne seg noe annet å leve av leser jeg også at en del skriver. Er det da slik at de som skriver og mener dette selv syns det er helt greit at jeg og du skulle sitte og bestemme hva de skal leve av og at de ikke lenger skal ha samme inntjening? Hvor mange syns det er greit at lønnen halveres?

I Hedmark har vi en lang tradisjon rundt jakt og friluftsliv og for meg blir det helt feil at andre skal bestemme om vi skal få ha våre tradisjoner eller ikke. Jeg tror faktisk at de aller fleste uavhengig om man er for eller mot ulv ikke syns det er greit at andre skal bestemme om du skal få ha dine tradisjoner eller ikke.

Jeg respekterer at mange har et helt annet syn i denne saken, men jeg er ikke tilhenger av å henge ut yrkesgrupper, gjøre narr av hva berørte føler eller å bestemme hva andre mennesker skal leve av. Det er naturligvis enkelt å mene noe om saker som ikke berører enn selv og som man ikke kan nok om, men før man går for hardt ut syns jeg faktisk at man bør tenke godt igjennom om man syns denne formen for argumentasjon er grei om man selv hadde vært berørt.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.