Jeg er stolt av å ha blitt lært opp til å benytte det vi har rundt oss. Vi hadde kjøkkenhage med grønnsaker og poteter, vi var I skogen og plukket bær. Og vi jaktet, så vi hadde vilt, og vi var på bygda og kjøpte/byttet til oss sau og gris.

Det meste I samfunnet henger sammen, utrolig nok. Vi må produsere mat eller varer for å ha noe å selge, bedrifter som bearbeider og distribuerer varer. Det blir det arbeidsplasser av, slik at folk tjener penger. Det må også til for at vi får mat og klær. Det offentlige er avhengige av noen skattekroner slik at vi får utdanning og helsetjenester. Også Berit Helberg er avhengig av å tjene til livets opphold sannsynligvis.

Her produseres det ren mat, det trengs også I en verden som sulter. Og vi har et klima som tilsier at vi ikke kan dyrke grønnsaker hele året og vi må importere. Spesielt hvis alle gjør som henne og spiser bare det, så må hele nordeuropa bygges om til drivhus som må fyres med kullkraft/atomkraft. Det er jo bærekraftig og fornuftig.

Og selv om vi har mye natur, så bor det faktisk folk her. Og det store flertallet som er for ulv, som hun henviser til, er nok en minimal gruppe Disney-lesere.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.