Rovviltforkjemperne har sine spesielle interesser. Mye rovvilt i naturen, betyr at det kan inntreffe muligheter for at de kan få tatt noen spektaktulære bilder eller videoer av disse kjæledeggene sine. Jeg tenker på mine spesielle naturopplevelser fra da jeg var ung. Da kunne jeg på en skogstur, brått bli vitne til at 15-20 orrhaner beitet på bærene i en høstrød rogn. Det var for meg en flott opplevelse og når jeg fulgte krøtterstien videre kunne det plutselig brase opp en storfugl. Det fulgte mye lyd med når en tiur lette fra bakken, men et flott syn var det.

Ellers kunne det hende at det brått var 8-10 skogsfugl kyllinger som løp foran meg på stien. Den gang var det masse krøtterstier i åser og fjell, fulgte man en slik sti en stund, var det stor mulighet for at man endte inn på en sætervoll. Der på sætervollen kunne det godt hende at 4-5 harer holdt på med haredans. De bare løp etter hverandre i ring i full fart. En artig naturopplevelse var det. Krøtterstiene blir mer og mer borte når beitedyrene blir borte. Og oppe i fjella var det ikke uvanlig at man kunne støkke opp rypeflokker på over 30 fugler. Slik er det jeg ønsker å få oppleve naturens fauna. Alt dette var for meg store naturopplevelser.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.