Nå har det altså skjedd, stort har blitt mye større. Eidsiva og Hafslund som var for store fra før, har slått seg sammen til et gigantselskap.

Ulykka med Eidsiva begynte med at eierne godtok å gjøre om selskapet til aksjeselskap. Formålet med et aksjeselskap er å tjene penger. Det legger de ikke skjul på heller.

Nylig averterte Gudbrandsdal Energi (et selskap som samarbeider med Eidsiva om vindkraft) etter direktør for konsernutvikling.

I annonsen sto det at direktøren skulle være en spydspiss for forretningsutvikling og søkeren må dokumentere evne til å skape ny «butikk».

I formålsbeskrivelsene for selskapene står det ikke mye om evnen til å formidle elektrisk kraft til alle abonnentene for en rimelig penge. Det forekommer noen vage formuleringer om en målsetting om lavere nettleie og store forventninger om høyere utbytte til kommunene (les skjult skatt).

Så lenge vekst har vært målsetting har avgiftene bare vokst. Hvor skal de ta inntektene fra om det ikke er fra abonnentene?

Riktignok kalkulerer de med overskudd fra vindkraft, men det knytter det seg stor usikkerhet til på lengre sikt. Mye av inntektene henter de allerede med subsidier fra oss abonnenter med de Grønne sertifikatene.

Fremgangsmåten for å etablere seg med vindturbiner i den mest verdifulle naturen vi har, har vært preget av manglende moral, omgåelser av lovverk til beskyttelse av naturen og usannheter. Inntekten fra dette er skitne penger.

Det er ingen grunn til å glede seg over gigantfusjonen. Nettleien må vi dessverre kjøpe fra Eidsiva, men strømmen kan vi kjøpe fra andre mindre kraftselskaper som ikke har engasjert seg i vindkraft, det er heldigvis mange av dem.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.