Stopp verden, jeg vil av! Fordi:

Som forbruker blir vi manipulert med reklame om alt vi trenger for å bli lykkelige. Bare tull.

Vi sløser med mat fordi noen har funnet ut at mat vi spiste før, nå har en «best før» påskrift. Da jeg var til sjøs spiste vi egg som hadde ligget i kjølerommet i tre til fire måneder. Hjemme skar vi muggen av brødet før vi spiste det, jeg lever fortsatt.

Butikkene bugner at mat og produkter vi ikke trenger for å fungere i det daglige, men noen skal øke sin formue med enda flere millioner. Samtidig så ser vi på TV at små barn dør daglig på grunn av underernæring og mangel på mat. Millioner av små barn får ikke dekket sitt primærbehov av viktige næringsstoffer og vitaminer mens vi hiver fullt spisebar mat i søpla. Tenk hva det koster av ressurser å produsere all denne maten som går rett på fyllinga.

Vi ser en medisinindustri som er mer opptatt av å tjene penger enn å sørge for at syke mennesker faktisk får medisiner som hjelper dem til å bli friske.

Vi blir tutet ørene fulle av kjendiser som står frem på reklame og påstår at et spesielt medikament holder dem friske. Får de betalt som kjendiser for å fortelle oss dette? I så fall er troverdigheten fra meg lik null.

Har man satt seg ned for å se på en film så blir man stadig avbrutt av reklame. Jeg har ikke behov for pissepauser så ofte som reklameinnslagene kommer. Det ender med at jeg slår av TV`n og ser en film isteden. TV2 har en ny vri. Er det et interessert innslag, må man gå inn på TV2 for å se innslaget. Gjør man det, må man se reklame før man får se innslaget. Vi lures igjen.

Vi har tusener av små nedlagte gårdsbruk som kunne produsert mat til og av lokalbefolkningen. Folk kunne få disponere sin egen parsell til blant annet dyrking av rotfrukter.

Skal man bla gjennom avisen, er det nesten bare idrett og leserinnlegg om den nye jernbanetraséen.

Hamar har brukt 30 millioner på et stupetårn mens gamle må dele rom, eller blir sendt hjem (for å dø).

Trenger man legehjelp så blir man sendt rundt omkring i fylket, gjerne til Elverum for å sy et sår eller gipse en arm selv om man kunne gjort dette på Hamar.

Min nyopererte svigermor ble satt på en pasientbuss og sendt hjem fra Elverum etter et lårbensbrudd s-operasjon. Noen som har lyst til å prøve det samme?

Vi har et rettsvesen som tar mer vare på de kriminelle enn de som blir forulempet.

Vi stuer asylsøkere sammen i ghettoer og tror at det bidrar til integrering istedenfor å leie dem inn blant befolkningen. Mange ville gladelig tatt en asylsøker inn i huset for halvparten av hva det ellers koster. Gratis språkopplæring ville de fått i tillegg. Vi kunne laget en fadderordning så de også etter hvert kunne få seg en jobb.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.