Vi har elleve år på oss på å hindre en klimakatastrofe. Da må alle bidra. I sommer har det blitt snakket mye om flyskam. Det er bra at vi snakker mer om det moralske ansvaret vi har for å handle nå. Det er viktig at vi som enkeltmennesker tar vår del av ansvaret og for eksempel slutter å fly.

Samtidig trenger vi en systemendring. Det er alt for billig å fly og alt for dyrt å ta tog. Dersom mennesker skal ta bedre miljøvalg, så må det også tilrettelegges for det. Derfor er det viktigere at vi snakker om klimaansvar istedenfor klimaskam. Hva er da det viktigste klimaansvaret vi har?

Lokalvalget nærmer seg med stormskritt. Valget står mellom grønt og grått. Mellom klimakatastrofe og en levelig klode. I dette lokalvalget er det viktigere enn noen gang at vi stemmer fram politikere som tar klima og miljø på alvor. Hvilke partier er da de beste miljøpartiene?

Svaret på det, er ikke vanskelig. Det er kun fire partier i Norge som ønsker å stanse klimakatastrofen ved å kutte minst 50 prosent av klimagassutslippene innen 2030. De fire er: MDG, SV, Rødt og Venstre. De er også gjennomgående bedre miljøvalg enten du bor i Løten, Ringsaker, Hamar eller Stange. Enten det gjelder å verne sårbar natur, stanse nedbygging av matjord, begrense kjøttforbruket og biltrafikken eller tilrettelegge for sykkel og kollektivtransport.

Lokalvalget er rett rundt hjørnet. Stem for barna dine, stem for barnebarna dine, for alle de millionene av mennesker som streiker og demonstrerer i hele verden. Stem nei til klimakatastrofe og ja til en grønn framtid.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.