Innvandrere, asylsøkere og migranter vil gå på Katta, sammen med andre ungdommer.

Les også: Vil gå på skole med jevnaldrende

Dette skriver HA i sin leder, hvor de siterer flere sosialistiske meninger. Naiviteten har ingen grenser.

Det er bare å stikke handa i skattebetalernes lommer og «fiske ut» midler, uten engang å spørre om de synes det er greit.

Les også: Minoritetsspråklige og effektiv norskopplæring

Staten bør ta regningen? Tja, og hvem er staten? Så vidt jeg vet så er det vi som er staten, altså skattebetalerne.

Disse menneskene kommer hit, av forskjellige årsaker. Noen med traumer, på grunn av krig, forfølgelse og noen for å få et bedre liv.

Les også: Delte meninger om skole for innvandrere

De får språk opplæring, skole, klær, mat og husrom, egen bank konto, som blir fylt opp vær måned. Altså «A free ride», og hva får norsk ungdom?

Personlig har jeg ikke hørt at noen av dem har klaget enda, men media og enkelte politikere, «koker suppe på spikeren», og framstår i naiviteten og snillismens navn i å ville overgå hverandre, uten engang å tenke på hvor regninga havner. Slike innspill skaper kun «hat og avsmak».

Dette kommer faktisk ikke fra disse ungdommene, men fra en generasjon bortskjemte. Vokst opp i «Flower Power»-tiden og flere av dem ser ut til å enda ikke kommet seg hjem fra «Woodstock» enda.

Det perfekte hadde selvsagt vært om de kunne ha gått der sammen med norsk ungdom, for integreringens del, men kanskje det hadde vært fornuftig å se på kapasiteten og den økonomiske delen også.

Les også
DEBATT Grunnskoletilbudet til fremmedspråklige elever
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.