For å motbevise politikerforakten ville det vært gunstig om politikerne hadde ryggrad til å stå på et standpunkt og et løfte i mer enn fire uker. Det kan de nå bevise ved ikke å gi spesialbehandling til idretten om servering av alkohol.

Jeg var debattmøte arrangert av Mental helse i Hamar teater 22. august. Der svarte Knut Fangberget på vegne av Høyre at alkohol og politikk ikke hører sammen, det samme gjorde bl.a. representanter fra BBL, Arbeiderpartiet og MDG. Så går det tre uker og Høyre er sitert i Hamar Arbeiderblad på at de nå ønsker å fremme en hastesak for å tillate alkoholservering på idrettsarenaer i Hamar.

Rødt ser dette som et godt eksempel på at svake grupper settes til side for økonomiske interesser. Norges idrettsforbund sier klart at tribunekulturen skal være trygg, familievennlig og alkoholfri.

Hamar kommune sine alkoholpolitiske retningslinjer er tydelige på at alkohol ikke skal være en del av idrettsopplevelsen. Begge disse vedtakene er gjort ut fra en bredere faglig vurdering hvor barn og unges interesser er vektlagt.

Toppidretten i Hamar presenterer sitt utspill ovenfor politiker som om det ikke gjelder barn, idrett og alkohol, og det svelger politikerne glatt. Høyre og andre lar seg begeistre så mye at de vil kjøre saken som en hastesak på tvers av den gjeldende alkoholpolitiske handlingsplanen.

Rødt håper administrasjonen vil legge det nødvendige alvor inn i sakspresentasjonen og sikre at saken blir faglig belyst og at forslaget til vedtak er i tråd med gjeldene politikk.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.