Lars Eide kom i formannskapet med den første illustrasjonen som viser noe av byggeprosessen for dobbeltspor over Koigen. Det er en illustrasjon som nok har sine mangler, men det er også spennende ting å glede seg over. Den viser blant annet at tunellpåhugget skjer øst for rundkjøringa ved Bryggeriundergangen. Dette sparer blokkene i nærheten sammen med flerer andre bygninger.

Vi i Kulvertgjengen gleder oss også fordi vi lenge har hevdet at en ytterligere senket kulvert ville forskyve tunellpåhogget fra Karl Jemtes gate til omtrent Bryggeriundergangen. At BaneNOR går inn for dette tyder på at de har senket kulverten ytterligere ca. fire meter, noe som bør føre til at Hamarbukta blir frigjort. Det kan være vinterens grunnboringer som har muliggjort dette.

Hva de vil gjøre med det gamle sporet under byggefasen, overlater vi til BaneNOR å forklare, men vi synes de burde antydet det i denne skissen. Vi regner med at ei midlertidig bru over den dype grøfta kan bli aktuelt. Å lage brufundamenter på siden og videre bruelementer over tror vi nok BaneNOR og Rambøll har tatt høyde for.

Støy og bråk er det nok vanskelig å unngå, men bråket vil vel først og fremst komme på vinterstid når Mjøsa er lav, og dermed ikke sjenere for badelivet. Spuntinga vil utgjøre det mest høylytte bråket, og det bør vel skje på vinterstid, særlig i Hamarbukta? Ellers ser vi jo også at BaneNor ikke regner anleggstiden forbi Koigen til å vare i mer enn to år.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.