Sven Erik Godager er nok en gang ute med sine påstander om Folkeaksjonen for jernbanefri strandsone i Hamar og meg spesielt, som leder for aksjonen. Når vi i mandagens HA viser en illustrasjon som eksempel på fremtidig utvikling av området fra dagens stasjon til Bryggeriundergangen, kommer han med følgende påstander:

«lurendreieri å komme med slike innspill»

«utopiprosjekt for det gamle bryggeområdet»

«Det er ikke rent spill å komme med et slikt innlegg, som ikke har snev av å være gjennomførbart.»

Vi synes dette er svært drøye påstander. Han må gjerne være uenig med oss, men det hadde vært mer fruktbart for debatten om han hadde fremmet sine egne argumenter i saken, i stedet for til de grader å omtale andres synspunkter på den negative måten han gjør.

LES OGSÅ: Smebyes fantasifulle ønskedrøm.

Godager har tydeligvis også gått glipp av hva en del andre mener om denne saken. Vi er nemlig ikke alene om å ha slike drømmer for dette området. En annen aksjonsgruppe, Nåelleraldri, har spurt partiene i Hamar om hva de tenker om dette området. Her er noen av svarene, hentet fra deres Facebookside:

Høyre: «Hamar Høyre vil at dette skal være et parkområde der vi må lage kanaler og få Mjøsa inn til byen. «Mjøsparken» kan være arbeidstittel.»

BBL: «Politihuset til Skibladnerbrygga, parkmessig utnyttelse, men mer urbant preg enn Koigen. Muligheter for å nyte og oppleve.»

SV: «SV vil arbeide for at byen skal ha aktiv tilgang til- og bruk av Mjøsa. Områdene bør derfor reguleres til å skape gode byrom til bruk for alle innbyggere.»

Til og med Sp, som ønsker vestlig trasé, svarer slik:

«Vi er fortsatt for vestlig trasé, men ved østlig trasé ser vi for oss at området nord for dagens stasjon til Koigen skal benyttes til park/friområde.»

Vi er med andre ord ikke alene om å ha drømmer for en jernbanefri strandsone foran Hamars historiske sentrum. Godagers karakteristikker rammer dermed ikke bare oss, men flere av Hamars politiske partier, inkludert de som har ordfører og varaordfører.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.