Stortingsvalget er over for denne gang, og de siste utjevningsmandater er fordelt. Men hvem vant egentlig valget? Alle partiene finner felter der de vant - det er viktig å lykkes og gjøre det synlig overfor velgerne og ikke minst som partipolitisk indremedisin.

Sett fra skogbrukets ståsted bør vi ha gode tider foran oss. Samtlige partier peker på skogbrukets viktige rolle fremover i sine partiprogram, og de fleste vil øke avvirkningen betraktelig. De har store ambisjoner på skogbrukets vegne. Og det er nå teksten i programmene skal omformes til aktiv politikk og handling. Vi skal bidra med mer råstoff til både bioenergi og mer bruk av tre i bygg. Skogen skal erstatte oljen i en mengde produkter som i fremtiden kan lages av tre i stedet for olje. For et stort flertall av partiene er skogen løsningen på mye av klimaproblematikken, akkurat som FNs klimapanel konkluderte med. Den kanskje største oppgaven er å skape aktivitet i skogene på de mange passive eiendommene. Akkurat det må til for at skogen skal fylle sin rolle i verdikjeden og at ny skog skal plantes og binde CO2. Mesteparten av skogen ligger i distriktene, og kan bidra med arbeidsplasser og skattekroner til slunkne kommunekasser.

Gjennom de siste fire årene har det i tillegg kommet en mengde meldinger og rapporter fra Regjeringen som peker på skogen som en viktig bidragsyter på ulike felter. Nå er tiden her for å sette dette ut i livet, skogbruket skal være en strategisk næring i Norge inn i det grønne skiftet.

Så til alle dere nye som er valgt inn på Stortinget, og til dere som var med å bestemme denne retningen i forrige periode: Vi skal gjøre vårt til at skogbrukerne er klare. Nå må dere vise at deres ord kan bli til handling. Lykke til, det er nå jobben starter. Valgkampen var bare oppvarmingen.

Næringspolitisk sjef NORSKOG

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.