Høyre og Hamar som samfunn kan ikke akseptere at eldre går tilbake i «skapet» når de havner på sykehjem. Derfor må vi ha en plan for å heve kompetansen på LHBTIQ blant helsearbeidere i eldreomsorgen.

Det å få positive tilbakemeldinger på hvem du er, livshistorien din og hvem du har valgt å dele livet ditt med, er god omsorg. Dette er noe eldre heterofile tar for gitt, men dette er holdninger også eldre skeive skal møte i norsk helsevesen.

Det er rundt 7.000 skeive eldre som får eldreomsorg i Norge i dag. Mange av dem er bekymret for hvordan ansatte og andre beboere vil reagere hvis de er åpne. Dette er en gruppe, som på grunn av oppveksten, er ekstra utsatt for fordommer. De har ofte færre barn, og er ofte mer sosialt isolert enn eldre som er heterofile. Når skeive eldre ikke har et like stort sosialt nettverk, er de i større grad avhengig av offentlige helse- og omsorgstjenester. Da er det vår jobb å sørge for at de møter et helsevesen som er inkluderende, støttende og tar dem på alvor.

De eldre i dag er generasjonen som kjempet hardest og banet vei for homofiles rettigheter. De er generasjonen som vokste opp da legningen var preget av skam og skjulte møter. Vi skylder dem en verdig eldreomsorg hvor de får fortsette å være seg selv.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.