I HA 7.september kan vi lese hvorfor Senterpartiet er skeptiske til ordfører Ihle Steen og rådmann Strands innlegg i HA 3. september, og den flotte veksten vi har hatt i Ringsaker og hvordan det skal satses videre.

Dette skrev Ringsaker Senterparti i HA 7. september.

Anita Ihle Stenns og Jørn Strands innlegg 3. september.

Som lokalpolitikere må vi alltid være opptatt av å gjøre ting bedre og stadig utvikle oss. Det er vel noe av hovedgrunnen til at vi engasjerer oss i lokalpolitikken? Samtidig må det være lov til å være stolt av den fantastiske utviklingen Ringsaker har hatt de siste årene. Jeg er i alle fall veldig stolt av å bo i Ringsaker og få være lokalpolitiker her. Stadig utvikle oss og tenke nytt har vi alltid gjort.

Les ordfører Anita Ihle Steens svar på Pensjonistpartiets åtte spørsmål.

«Kommune NM». Ja, vi har gjort et byks fra 126. plass til 110. plass. Vi skal sjølsagt fortsette å strekkes oss - hva må vi gjøre for å bli enda bedre?

Senterpartiet refererer til en annen rangering fra Kommunal rapport, der vi ligger ett godt stykke ned på lista for pleie og omsorg og helse. Jeg er nysgjerrig på hva som ligger bak tallene? Hvilke parametere ligger bak rangeringen. Senterpartiet viser til at det skal kuttes tre millioner i pleie og omsorg i 2019. Kuttet er noe alle enhetene i kommunen får. Regjeringen krever effektivisering. Dette er selvsagt ikke noe vi ønsker oss, og håper vi kan finne løsninger for å unngå å kutte.

I Ringsaker blir vi stadig flere innbyggere. Senterpartiet lurer på hvordan vi har blitt det? Jeg mener strategien om vekst og utvikling bidrar sterkt. God skole og barnehage, jobbmuligheter, boliger, kultur, sentralt, flotte lokalsamfunn og opplevelser. Dette og mer til er jeg sikker på spiller en rolle.

Ringsaker har turt å satse. Vi har turt, der andre har sagt nei. Vi har funnet løsninger, for å henge med og utvikle kommunen må vi tørre å si ja. Hva hadde skjedd hvis vi ikke turte å satse?

Visjon og strategi, Senterpartiet stiller spørsmål ved om dette er noe rådmann og ordfører sammen skal fronte. Jeg mener det er avgjørende at rådmannen og ordføreren trekker i samme retning. Vi har nok av eksempler i kommunenorge der samarbeidet ikke fungerer. Det gir utfordringer.

Nå skal planstrategi utformes. Det er et viktig planarbeid som vil gjennomføres over tid. Her skal innbyggere, næringslivet og lag og foreninger inkluderes i arbeidet. Sammen med oss politikere settes fremtidens kurs for Ringsaker. Frem til da følges dagens kurss, den gir resultatet og den følger vi til ny er vedtatt. Vedtak følges lojalt opp av rådmannen og hans stab. Noe annet hadde vært vanskelig å håndtere.

Når politiske saker dukker opp i media før de har vært til politisk behandlinger handler det om at sakene legges ut på nettsiden til kommunen så fort de er klare - nettopp for å sikre åpenhet. Media kan da selvsagt plukke opp sakene og velge å skrive om disse. Da er det ikke unaturlig å snakke med rådmannen eller ordføreren?

Delegasjonsreglement, der enkelte saker er delegert til rådmannen - det er kommunestyret som vedtar reglementet og sånn sett kan mene noe om hvilke saker som skal delegeres.

Sp vil satse videre. Det er bra, for det ønsker vi i Ap også. Fortsatt vekst og utvikling, slik at vi stadig får bedre tjenester for våre innbyggere - både nye og gamle. Ringsaker Ap har i hele perioden støttet opp under saker vi mener vil gjøre Ringsaker til en enda bedre kommune.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.