Humor er for de fleste morsomt og underholdende, men det kan være «farlig» på sikt.

Bjørn Sand og Totto Osvold laget mange morsomme episoder i mange år. På 1960-tallet laget de smale og satiriske sketsjer, slik at mange lyttere fikk «kaffeen i halsen».

Vi som har levd en tid, glemmer aldri satiren til Stuttum, alias Bjørn Sand og Totto Osvold.

Det var aldri noen protester fra media, kulturfolk, antirasister og lignende. Vi bare koste oss med den satiriske humoren.

Men det var noen «bygdetullinger» som tok han på ordet og var hjertens enige: «Det var jammen på tide at noen turde å si ifra».

«Stutum» ble sendt fra 1972 og helt til 1994.

Frøet slo øyeblikkelig rot hos noen og Anders Lange stiftet i 1973, «Partiet til sterkt nedsettelse av skatter, avgifter og offentlige inngrep».

Han ble innvalgt på stortinget og huskes kanskje mest for eggelikøren og med ca. to prosent stemmer.

Han døde i 1974, men arven ble ført videre av Carl I Hagen, som byttet navn til Frp.

Stuttum-politikken var blitt en realitet og levde i opposisjon i beste velgående, og er idag i regjering sammen med Høyre, Venstre og KrF.

I regjering har de måttet henge igjen» stuttumfrakken» i garderoben, men stuttumvelgerne, har fortsatt frakken på i media og i det daglige.

Så humor i NRK, det er «fali» det.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.