Arne Rørå og Gunnar A. Gundersen finner det bemerkelsesverdig at KMD, som de ansvarlige for å iverksette Stortingets vedtak, «ikke har løftet en finger eller kommet med en korreksjon for å rettlede en opinion som i stor grad styres av WWF og Naturvernforbundets bevisste feilinformasjon og misbruk av tall.»

Arne Rørå og Gunnar A. Gundersens innlegg 26. april.

Jeg synes ikke det er det minste bemerkelsesverdig. Som jeg har dokumentert i min bok om norsk rovviltforvaltning, er dette en lang og innarbeidet praksis. Da Viggo Ree, anføreren for miljøbevegelsens feilinformasjonskampanje i 1989/90, hevdet at Norge var forpliktet etter Bernkonvensjonen til å opprette egne genetisk levedyktige, nasjonale rovdyrbestander, sa norske myndigheter ingen ting.

Og da han hevdet, fra sin kommentatorposisjon i NRK, at han hadde norske myndigheter i ryggen når han grovt feilaktig, kalte de nordiske bondeorganisasjoners nordiske forvaltningsplan en «utrydningsplan» som var i strid med Bernkonvensjonens prinsipper, var både direktorat og departement stille som mus.

Det er helt naturlig at miljøbevegelsens fremste representant i øyeblikket, statsråd Ola Elvestuen, forfølger suksessen. At han nå formelt står som saksøkt av WWF i norsk rett, gir grunn til også å sette spørsmålstegn ved tilretteleggingen av Statens forsvar i saken.

Da er det ikke nok at Rørå og Gundersen ser seg kallet til å forsvare rovviltforlikene og Statens rett til å følge opp det ved regulering av ulvebestanden. Jeg synes faktisk det burde ligge nærmere for hånden å rette søkelyset mot det jukset som utgjør det egentlige grunnlaget for nevnte forlik. Da tenker jeg på grunnlaget for Stortingets behandling av rovviltmelding nr 2 i 1997 og den utrolige fortolkning av vedtakene den gang, som ble lagt til grunn i namsrettskjennelsen av 16. februar 2001.

Dette er i hvert fall Gundersen kjent med, og det må da være en grense for hvor lojal en vil være.

forfatter

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.