Tenk at beboere på sykehjem får fire måltider om dagen! Dette fremhever ordfører Anita Ihle Steen i Ringsaker som et eksempel på at kommunen gjør mye for de eldre. Hun viser ellers til at mange eldre aktiviserer andre eldre, som et tilsvar på at plan om frivillighet ble satt på kartet i 2015 og ennå ikke vedtatt. Men frivillighet satt i system er tydeligvis ikke noe det haster med.

Les også: Refser Ringsaker for ikke å satse på eldre.

Ordføreren avviser at eldre har lav status, uten å imøtegå med ett ord de mange eksempler Ringsaker Pensjonistparti i sitt avisinnlegg påpekte og som indikerer dette. Mest betenkelig er likevel at hun hevder at Ringsaker kommune satser mer på helse og omsorg enn andre sammenliknbare kommuner. Hvordan forklarer hun da at Ringsaker er helt i bakerste rekke på dette området som nummer 322 av alle landets kommuner? Betyr dette at de store summene ikke forvaltes godt nok av helse-omsorgsetaten, ettersom resultatet er så bedrøvelig?

Les også: Stusslig å bli gammel i Ringsaker.

Nå er det på tide at ordfører er konkret. Hun bør derfor svare på følgende spørsmål som beviser hennes påstander om at eldre ikke har lav status i Ringsaker.

1. Gi eksempel på at Folkehelsekoordinator noen gang har fremmet tiltak for eldre.

2. Gi eksempel på at kulturetaten har vist interesse for eldre og engasjert seg for deres hverdag.

3. Begrunn hvorfor kommunens Frisklivssentral ikke omfatter folk over 70 år.

4. Har Ringsaker signert avtale om å delta i Folkehelsens «et demensvennlig samfunn»? Hvis ja, hvordan er dette kommunisert?

5. Prosjektet «Livsglede for eldre» er vedtatt i Ringsaker etter Pensjonistpartiets forslag. Når blir dette realisert?

6. Det helseforebyggende tiltak «Seniordans» har stor tilslutning i Ringsaker. Hvorfor er det så problematisk å få øvingslokaler, og sier det litt om prioritering og respekt når de tilbys et lagerrom uten vinduer?

7. Hvem er kommunens hørselskontakt? Hvordan kunngjøres dette, hva er hørselsfaglig kompetanse og hva er stillingsbrøk?

8. Betyr pensjonistforeningenes aktiviteter et helseforebyggende tiltak for eldre? Hvis ja, hvorfor kuttes det i bevilgninger?

Og her er ordførerens svar.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.