Regjeringen har bevist at for dem er ulven et hellig dyr. De vil ha mer av samme sorten, selv om bestandsmålet ligger høgt over tidligere vedtatt mål. De trosset derfor Stortingets vedtak om felling av 47 ulv sist vinter. Derfor kan det bli ekstra store tap av husdyr på utmarksbeite i sommer. Hurdal har allerede hatt en større tragedie i vår der ulven har drept et stort antall sau og lam.

Ulven er villmarkens rovdyr og hører ikke hjemme som en fredet art i Norges landbruksbygder og bosettinger.

I Høyre mener de det motsatte, og statsråd Helgesen har gjort en masse politiske krumspring for å trenere det Stortinget har vedtatt. Er så ulven en truet art slik statsråden hevder? Det er den så langt fra. Vår bestand av ulv er fra den russisk-sibirske ulv. I Russland skytes det ca. femten tusen ulv pr. år, av en total bestand på godt over hundre tusen dyr.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.