Kostnadene i barneidretten fører til utenforskap. Samtidig vet vi at utstyr til flere hundre millioner kroner står ubrukt og støver ned i norske boder og garasjer.

Skal vi redusere kostnadene for norske barnefamilier, og sikre at enda flere får ta del i idrettsgleden, må vi sørge for å plassere brukt utstyr der det kommer til nytte – i hendene på barna.

Hvert år betaler norske foreldre store summer for barnas idrettsaktiviteter. Nesten seks av ti foreldre med barn i organisert idrett svarer i en ny undersøkelse at de synes norsk barneidrett er dyrt.

På landsbasis er den gjennomsnittlige prislappen for deltakelse i barneidrett nærmere 10.500 kroner per barn årlig. Har man i tillegg flere barn, og i flere idretter – ja, da er det ikke vanskelig å forstå at barneidretten blir en stor kostnad og påvirker familieøkonomien for mange.

Vi vet at det eksisterer et utstyrspress i norsk barneidrett, og at kostnader knyttet til dette gjør betydelige innhugg i familieøkonomien.

Derfor arrangerer SpareBank 1 Østlandet og Norges Skiforbund Langrenn sammen med lokale idrettslag Byttehelg.

Vi mener at økonomi ikke skal stå i veien for idrettsglede, og Byttehelgen er et viktig initiativ for å øke tilgjengeligheten på utstyr, og gi flere muligheten til å ta del i moroa.

Den landsdekkende Byttehelgen er Norges største dugnad for brukt skiutstyr. Hvert år strømmer tusenvis av norske familier til de ulike bruktski-salgene for å selge utstyr de ikke lenger trenger, eller gjøre gode kupp.

Tidligere år har vi faktisk opplevd at etterspørselen har vært større enn tilbudet. Vi har hatt så mange besøkende at utstyret til salgs til slutt har gått tomt.

Vi vet at det står fullgodt utstyr til flere hundre millioner og støver ned i norske hjem. I år håper vi enda mer av dette utstyret finner veien til Byttehelgen.

Vi oppfordrer derfor alle i Hamar, Stange og Løten til å ta en tur ned i kjelleren, ut i garasjen eller opp på loftet for å hente frem det utstyret de ikke lenger bruker, og ta det med seg til Stortorget på Hamar 9. november.

Et skipar som har gjort nytten for niåringen eller en skidress som har blitt for kort i beina kan være den perfekte døråpneren for noen andre. Enten det er til å lære seg å stå på ski, teste ut en idrett for første gang, eller å komme seg over dørstokkmila og ut i løypa.

Er du usikker på om kvaliteten er god nok – ta det med, og snakk med representantene fra klubbene på byttehelgen.

Vår erfaring er at for å kjenne på mestringsfølelse og skiglede, spiller pris, modell og design liten rolle.

For å beholde mangfoldet og gleden i skiidretten, er vi nødt til å jobbe for å senke kostnadene.

Å gjøre det lettere å velge brukt utstyr over nytt, er én måte å gripe det an på. Men da trenger vi mer utstyr som gjør det mulig.

9. november er det duket for ny Byttehelg i regi av Ottestad IL Ski, Vang Skiløperforening, Hamar Skiklubb og SpareBank 1 Østlandet på Stortorget i Hamar.

Vi håper å se dere der, og takker på forhånd klubbene for en viktig og god innsats!

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.