Et hett tips til NRKs underholdningsavdeling. Midt i blinken til reality-serien «Anno». Ideen kom da jeg så Dagsrevyen 30. mai. Gjeteren i Romania som gjette sau i utmarka mot ulv, bjørn, gaupe og sjakal 24 timer i døgnet gjennom hele sommerhalvåret. Han bodde i en sauefell og gapahuk.

Les også: En ulv ble skutt og drept i Engedal fordi det var fare for at den ville skade rein.

Den selvskrevne «location» for «Anno» på dette temaet må være ulvereservatet på indre Østlandet. Deltakere til denne reality-serien er naturligvis å hente på Stortinget og i Regjeringen blant de mest ivrige forkjemperne for ulv og andre rovdyr. Mange ville nok glede seg til å se Vidar Helgesen og Rasmus Hansson springe i skogen nattestid for å verge sauen mot ulv. Ellers er selvsagt ansatte i WWF, Naturvernforbundet og de andre naturvern-NGOene selvskrevne reality-deltakere. Med årene har disse fått så mange ansatte, at det skulle ikke være noe problem med rekrutteringen. Ulveforsker og andre rovdyrforskere bør absolutt få med seg erfaringen med å gjete mot rovdyr en hel sommer, for eksempel Petter Wabakken og John D.C. Linnell. Det samme kan sies om ansatte i KMD, MD, SNO og fylkesmennenes miljøavdelinger. Vi må heller ikke glemme ansatte i NRKs naturredaksjoner så vel som dokumentar- og nyhetsredaksjoner og naturfilmskapere som for eksempel Arne Nævra. Miljøjournalistene i pressen forøvrig er også i høyeste grad aktuelle som reality-deltakere. For eksempel burde Ole Mathismoen i Aftenposten få prøve seg. To som helt sikkert ville toppet seertallene er Stein Lier-Hansen og Nina Jensen - under samme skinnfell.

NRKs team og deltakerne ville trolig ha nytte av en «rekruttskole» i Romania før en kjørte realityen i skogene i ulvereservatet inn mot svenskegrensa. NRK skal heller ikke se bort fra, at å gjete mot rovdyr ville egne seg som minutt-til-minutt-TV.

Vi elsker «naturetainment» og «retro-TV». Sofakos - ikke sant?

Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.