Nå som Høyre og Frp på nyåret går til forhandlinger med partiet Venstre om en eventuell utvidelse av regjeringen, har Veslefrikk, Noregs Mållag, uttrykt nye egoistiske forventninger om at målpartiet Venstre vil sørge for at den særegne, norske språktvangen ikke bare fortsetter, men utvides ved at norske skolebarn tidlig i grunnskolen skal starte sidemålsopplæringen.

Som medlem av Fremskrittspartiet forventer jeg at mitt parti setter hardt mot hardt når det gjelder dette krav. Jeg henviser til følgende utdrag sakset fra partiets program om språk:

«Den beste strategi for et sterkt og levende språk er den daglige, frivillige bruken av språket. Ekte språkglede og kunnskap kan ikke skapes ved kvotering og offentlige pålegg.»

«Språkkampen er i stor grad historie, og i dag er det en voksende enighet om at enkeltmennesker selv skal få velge sin språkform.»

Den norske språkdualismen har lenge vært et åk for norske skoleelever. Dette faktum må ikke lenger neglisjeres av Fremskrittspartiet, som til nå gang på gang i samarbeid med Venstre har bøyd kne for urimelige, nynorske privilegiekrav.

Den blå regjeringens unnfallenhet har ført til at ca. 25 nynorskorganisasjoner via målpartiene Venstre og KrF har fått etablere et solid sugerør til statskassa, hvor de årlig kan innkassere minst 150 millioner kroner.

Til sammenligning blir Riksmålsforbundet avspist med noen få kroner, og Bokmålsforbundet, som representerer det store flertall av norske språkbrukere, får rett og slett ingenting. Det gjør heller ikke de mange dialektforeninger som lenge har vært på banen for å kjempe for sin språklige identitet som et alternativ til dagens urimelige, vestnorske dialektdominans, hvor det frekt påstås at den representerer hele folket.

Nå har Venstre-lederen Trine Grande allerede uttrykt ønske om å bli kunnskapsminister (Alternativt forslag: Sveinung Rotevatn, som er et ihuga medlem av Noregs mållag.)

Det er ingen tvil om at Veslefrikk stadig spiller opp til dans, og forventer at hele folket skal danse mållagsdans etter sin fele.

Speakers` Corner - Hamar

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.