I det siste har debatten om vi egentlig trenger lekser dukket opp blant politikere, og ikke minst i media. Jeg mener at vi må få fart på sakene, og få lekser ut av norsk skole!

Mange av oss sitter hjemme med lekser istedenfor å være ute å ha det gøy med venner. De fleste barn og ungdom har også fritidsaktiviteter som tar mye tid.

Jeg vet også at jeg ikke er den eneste som må sitte med lekser fra rett etter skolen, til sent ut på kvelden. Dette kan ikke være den beste måten å lære barn og ungdommer på, ved å okkupere all fritiden deres.

Vi har rett til en fritid etter skolen hvor vi kan gjøre det vi selv har lyst til, enten det er å spille fotball, være med venner eller rett og slett bare slappe av og få tankene over på noe helt annet enn skole.

Vi sitter bak skolebenken i minst fire timer fem dager i uka med mye informasjon og ting vi skal lære. Jeg kjenner at motivasjonen ikke er helt på topp når jeg vet at når jeg kommer hjem har jeg en hel haug med lekser som må gjøres.

Lærene deler ofte ut lekser som skal være ferdig til dagen etter. Blir ikke disse gjort, blir det anmerkning.

Men hva er meningen med å gjøre alle disse leksene ferdig når ikke lærerne gidder å bruke tid på å gå igjennom dem? Da får vi jo aldri vite om vi har gjort leksene riktig eller feil.

Det frustrerende å gjøre alle disse leksene og samtidig ikke lære noe av det. Gjør vi leksene feil, får vi ikke lært noe av feilene, fordi vi ikke går igjennom svarene.

Jeg er heldig som har foreldre med muligheten og kunnskapen til å hjelpe meg med mine lekser. Det er det ikke alle som har. Lekser kan derfor skape store sosiale forskjeller.

Nå er det på tide med en forandring. La barna få en mulighet til å vokse opp og leve livet sitt. Gi oss en sjans til å se verden og oppleve ting. Nei til lekser – nå!


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.