«Bør vi forby plastposer?» spør Sofie Nordtun. Nei, det bør vi ikke. Plastposer er overraskende nok det mest miljø- og klimavennlige posealternativet, derfor burde vi ikke forby dette.

For det første havner ekstremt få plastposer i naturen fra Norge og vesten. Den vanlige syklusen til en plastpose er at du får den i butikken, når du kommer hjem bruker du den som søppelpose, og når du kaster den, gjenvinnes den.

Papirposer funker sjeldent bra som søppelpose, og det er ikke mye å hente på å gjenvinne dem heller. Faktisk er papirposer mye verre for både klima og miljø enn plastposer.

Én papirpose har samme miljøavtrykk som hele 43 plastposer.

Handlenett av bomull tenker man er veldig miljøvennlig, man bruker den flere ganger, og de er mye mer slitesterke, eller?

Bomullsproduksjonen produserer mye kjemikalier, og skader faktisk ozonlaget. Tar man i betraktning alle miljø og klimafaktorer har ett handlenett av bomull, samme miljøavtrykk som 7100 plastposer.

Hvis du får et skikkelig bomullsnett i konfirmasjonsgave, og du hadde brukt det hver eneste dag, hadde du slått et slag for klima og miljø når du fyller 70 år.

Plast i havet er et stort problem, men plastforurensing fra Norge er et minimalt problem. 80 prosent av plasten som ender i havet kommer fra fattige land, som ikke kan håndtere denne forsøplingen.

Derfor burde heller Norge gå foran, og forebygge maritim forsøpling, samt hjelpe land som sliter med avfallshåndtering.

Slik redder vi miljøet, ikke med forbud og reguleringer.


Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00