«Vi trenger ikke krigsøvelser» sto det nå lese i HA 10. september. Nei, hadde det bare vært så vel. Etter 2. verdenskrig var slagordet «aldri mer krig». Hvor mange kriger har det vært siden 1945?

Les også: Vi trenger ikke krigsøvelser

Vi lever i en verden hvor folketallet øker med eksplosiv hastighet. Alle disse skal/vil ha mat og vann. Det er det man trenger for å overleve og alle ønsker å overleve. Vi har nasjoner som snart kommer i den situasjonen at de må ha mer plass for sin befolkning, de må ha mat og tilgang på vann og de ønsker å komme opp på samme velstand og levestandard som de vestlige land deriblant Norge.

I vår grunnlov står det at «Norge skal være et fritt, selvstendig og udelelig land». Norge har et forsvar som skal ivareta disse forpliktelsene. Norges forsvar har siden 80-tallet blitt underfinansiert og resultatet er at vi greier ikke å følge Grunnlovens intensjon og er 100 prosent avhengig av Nato for å overleve et eventuelt angrep.

På slutten av 30-tallet gikk Arbeiderpartiet inn for «det brukne geværs politikk». Vi skulle ikke ha noe forsvar. Vi vet alle hva som ble resultatet av det. Norge er ett av verdens rikeste land med et velferdsapparat som svært få har maken til. Norge har ressurser til å hjelpe de som sulter, men det skal være på våre premisser.

Ingen skal med våpen i hånd komme og tiltvinge seg noen av disse ressurser og goder som Norge har bygget opp over de siste 40 år.

Derfor er det tvingende nødvendig å ha et forsvar som kan tilbakevise et angrep på Norge. Ingen ønsker en ny krig i Norge. Siden våre politikere er i ferd med å avvikle forsvaret, er det tvingende nødvendig med hjelp fra Nato.

Det er dette øvelsen «Trident Juncture 2018» skal øve på, nemlig hurtigst mulig komme og hjelpe oss. Vi må slutte å være blåøyd og være forberedt på å kjempe for våre goder og den velstand vi har.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.