Nav-sjef Sigrun Vågeng (69 år) vil ikke gå av nå, men vil sitte til hun er 70 år neste år. Hun peker på sin åremålskontrakt, som sier at hun har rett og plikt til å gå av når hun fyller 70 år, altså 29. oktober 2020. Men hun har vel ikke plikt til å sitte til oktober 2020?

Vågeng sier de har fått flere synspunkter på hvordan loven skal tolkes, så nå vil de ha internrevisjon på sakene? Burde det ikke oppnevnes uhildede personer til å gå gjennom saken?

Det er pr. dags dato klart at minst 48 personer er uskyldig dømt til fengselsstraff. Det kan være ca. 2400 personer som har fått feil tilbakebetaling fra Nav.

Trygdeekspert Olav Lægreid tror dette bare er toppen av isfjellet. Det er mange saker, hvor det ikke er blitt straffesak, men penger er krevd tilbake. Dette er flere tusen saker, sier Lægreid.

Professor Grete Brochmann sier hun advarte politikerne allerede i 2012, før regelverket ble innført. Men politikere, regjering og påtalemyndigheter valgte å tolke EU-reglene feil i sju år.

Regjeringsadvokat Arild Humlen sier regjeringen må ha visst, da de allerede i 2013 ble felt i EFTA-retten for å tolke trygderetten feil.

Regjeringen og Nav valgte altså den gang å fortsette sitt eget løp, og har senere prøvd å holde saken unna EFTA-domstolen.

Paragraf 26 Avskjed av statsansatte. En statsansatt kan avskjediges, når vedkommende:

a) har vist grov uforstand i tjenesten

b) grovt har krenket sine tjenesteplikter

c) på tross av skriftlig advarsel gjentatt har krenket sine tjenesteplikter, eller –

d) ved utilbørlig atferd i eller utenfor tjenesten viser seg uverdig til sin stilling eller bryter ned den aktelsen eller tillit som er nødvendig for stillingen eller tjenesten.

Det er forunderlig at Erna som på liv og død vil ha Norge inn i EU, ikke forstått hva EØS- avtalen innebærer for Norge.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.