Det er på grunn av helse, sikkerhet og andre hensyn, kom det frem under NRKs reportasje. Er det altså ikke mulig å komme til samme konklusjon hos de to andre utenfor sona? Regjeringen innrømmer at det har rammet Slåttås.folks livskvalitet, men gjelder bare menneskene der?

Samtidig sier Arnodd Håpnes i Naturvernforbundet i intervju samme dag, helt håpløst, at ulv er kritisk truet, at vedtaket er vanvidd, at ulvebestanden er redusert voldsomt og at situasjonen er kritisk både for Norge og Sverige.

Det er masse ulovlig jakt, sier Håpnes. Går det ikke an å stevne en person for slike påstander? Massiv nedslakting sier Håpnes.

Håpnes drømmer om at han forstår frykt, og mener middelet rundt masse ulv er å jobbe med å redusere frykt. Han sier han vet hva frykt er. Myndigheter må lære folk å leve med ulven, og ulven er ikke så farlig eller nærgående, kommenteres det tankeløst og håpløst. Ikke tap på sau i sona, avslutter Naturvernforbundet frekt, uten å vise til nedlagte bruk i tradisjonsbærende yrker på landsbygda. Skam deg virkelig, Håpnes!

Dette mener HA:

Regjeringen innrømmet frykt i dag overfor Slettås, men ikke dypt nok, da Elvestuen selvfølgelig måtte innrømme at Slettås lett og lynraskt fylles opp igjen med ny ulv. Venstres og Elvestuens ønsketenkning? Så sterkt ønsker de det at de er villige til å bryte demokratiske vedtak på nytt og på nytt i denne regjeringen. Frykt oppleves definert som angst «ansikt til ansikt» med en ulv, mener Håpnes?

Men, det alene er altfor smal definering, selv om ulv dessverre dreper. Dvergbendelorm dreper også, via ulv. Europas største årsak til levertransplantasjoner. Ikke ett ord om dette fra Håpnes. Dvergbendelorm bæres av ulv, og spres i lyng der ulv går. Rundt lyng er det for eksempel bær som jeger og sankere har plukket. Drar du til London i 2018, får du ristet brød med syltetøy. Du får kanskje kjøtt fra norske skoger også? Så lenge det varer, og ikke ulven har forsynt seg så grådig at det ikke lenger er noe å jakte på. Mer ulv, er mindre mat, mer og betydelig fare for sykdom, og stor utrygghet for husdyr og mennesker. Rovviltnemndene er lovlig valgt, og må forstås som spesiell bestillerkompetanse. Hvorfor skal hunder vaksineres eller gå i bånd, spør en som sammenligning.

Det er bare å bestille busser og finne frem gule vester, for dette skal ikke regjeringen komme unna uten å måtte endre på.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00