Det begynte med Aftenposten (6. juli), der ordførerkandidat Gjestvang blant annet ikke vedkjente seg opposisjonens eget vedtak om ca. 100 millioner kroner i budsjettutfordring, men i stedet slo ei skrøne om at tallet var laget av Røhne.

«ØKONOMISK FANTASILAND» (Dagbladet 17. juli)

Ved første øyekast trodde jeg at selveste Dagbladets leder (17. juli) også handlet om opposisjonens manglende budsjettdekning i Stange. Lederen hadde tittelen «økonomisk fantasiland» – det viste seg å handle om FNB – partiet. (FNB = Folkeaksjon nei til mer bompenger). Men hele lederen kunne like gjerne vært en beskrivelse av opposisjonen i Stange. Nedenfor har jeg sitert fra lederen, men byttet ut FNB med opposisjonen og bompenger med eiendomsskatt:

LES OGSÅ: Vil finne nye, gode løsninger

«KUTTENE VIL IKKE VÆRE KLARE FØR TIL JUL» (Gjestvang i Aftenposten 6. juli)

«Opposisjonen vil gjøre kål på innkreving av. eiendomsskatt, men serverer en fullstendig kraftløs suppe når de forklarer hvordan inntektstapet skal dekkes. Leser vi svarene opposisjonen gir på spørsmålet om budsjettets balanse, ser vi fort at opposisjonen ikke har en anelse om hvor de skal finne pengene. toppkandidat i Bergen, Trym Aafløy..:»Bare vent til budsjettet kommer i oktober-november». (Aasa Gjestvang i Aftenposten: «Men kuttene vil ikke være klar før til jul»).

Dagbladets leder fortsetter: «De mangelfulle svarene er langt fra tillitvekkende, men også provoserende. Vage lovnader om «effektivisering» (Gjestvang i Aftenposten: «Det er stort potensial for effektivisering i kommunen..) er ikke holdbart kompass i et komplekst og stort farvann som norsk kommuneøkonomi. Det å la velgerne leve i uvisse om hva de må gi slipp på hvis de stemmer på opposisjonen, er respektløst overfor borgerne så vel som politiske motstandere …

LES OGSÅ: Sikter høyt

«DEMOKRATISK BARNELÆRDOM» (DAGBLADET 17. juli)

For de fleste er dette demokratisk barnelærdom: For at valgkampen skal fungere etter sin hensikt, må partienes politikk og prioriteringer på bordet før valgdagen, slik at borgerne kan sammenligne alternativene og fatte sin beslutning … Det å stille til valg for å fjerne eiendomsskatten (og i tillegg bl.a. finne ca. 30 millioner for å oppfylle kommunens handlingsregler) er en legitim og streit politisk sak, men opposisjonen bør snarest fortelle velgerne hva konsekvensene blir for kommuneøkonomien. En stemme på opposisjonen før det skjer, er en stemme på fire år uten kontroll på politikkens øvrige vell av prioriteringer»

LES OGSÅ: Stange trenger forandring

Dagbladets leder handlet om FNB og ikke om opposisjonen i Stange, men kjernen i lederen dreier seg om det vi må kunne forvente fra dem som har ambisjoner om å ta over styringen av kommunen: Å avklare i hovedsak de budsjettmessige prioriteringer knyttet til et nedtak på 100 millioner kroner før valget!

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.