Når ulven får herje nærmest fritt blant husdyrene , må en kunne stille dette spørsmålet. For 70 år tilbake var ikke likegyldigheten til lokal matproduksjon så stor på storting og i regjering. Den gang hadde en okkupasjonstiden i friskt minne, og forstod hva lokal mat betyr for oss alle.

I 1949 bevilget landbruksdepartementet penger til «jakt» på ulv i Finnmark, hvor ulven herjet blant reinsdyrflokkene. Forsvaret satte inn fly og beltegående kjøretøy, og ni ulver ble skutt. (Aftenposten: Historie nr. 7 -2015.) Det burde kunne gå an å forstå også i dag hvor mye lokal matproduksjon betyr for landet og hver enkelt av oss. Vi lever av mat - ikke av ulv. Er det nødvendig å oppleve en ny «sulteperiode» først før vi forstår dette? Lærte vi ingenting av okkupasjonstiden? Går dagens høye levestandard ut over dømmekraften?

Stange Pensjonistparti

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.