Hjertet er en muskel som pumper blodet rundt i legemet slik at cellene får tilført næring og oksygen. Det er livsviktig for å kunne vokse og leve.

Men å bruke ordet «hjerte» i stedet for «hjernen», er direkte feil, og har vært det i uminnelige tider, uten protester. I reklamen for en bestemt margarin, kan den forsvares, at den er «hjertegod».

Hjernen har den evnen og formål at vi skal kunne oppfatte, huske hva vi ser, hva vi hører, hva vi leser osv. Videre er det greit å kunne forstå.

Noen eksempler på misbruk av ordet hjerte:

Det å være hjertens enig eller uenig.

Hjerterå, hjertegod, hjertelig, hjerteknuser.

Kjærlighet og forelskelse, symboliseres med tegnet hjerte. Riktignok kan hjertet plutselig slå litt fortere ved forelskelse eller frykt. Eksemplene kan være mange, det er fritt for leserne å spinne videre på temaet.

Det er jo hjernen vår vi hele tiden mener, men forveksler med muskelen som holder liv i alle vitale deler. Hjernen er vel den mest kompliserte og avanserte kroppsdel, og den kan ikke byttes kirurgisk.

Ikke la hjertet få all æren eller skylden, som kommer fra hjernen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.